ΚΙΝΑΛ «καρφώνει» Μητσοτάκη: Επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται τα προβλήματα στην ΕΑΒ

Οι αισιόδοξες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την ενεργοποίηση της αμυντικής μας βιομηχανίας δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη, δηλώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, ενώ συμπληρώνει ότι είναι χαρακτηριστικό στη μοναδική αεροπορική βιομηχανία της χώρας, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η κατάσταση και τα προβλήματα να επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται.

«Στην ΕΑΒ επικρατεί ένα κλίμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα και για την αναπτυξιακή πορείας της», τονίζει. Πιο συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι η ΕΑΒ «παραμένει ακέφαλη μετά την αναγκαστική παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου μετά από ένα επτάμηνο από τον διορισμό του από την κυβέρνηση».

«Την απαράδεκτη συνεχιζόμενη καθυστέρηση ενός εξαμήνου της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης, που ρυθμίζει ορισμένες εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων», συμπληρώνει.

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει επίσης ότι οι απεργιακές κοινοποιήσεις των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκαν λόγω της αδιαλλαξίας του υπουργού Οικονομικών να ρυθμίσει εργασιακά θέματα που τους αφορούσαν, όπως αυτό της επικίνδυνης εργασίας.

Όλα αυτά, υπογραμμίζει, σε συνδυασμό με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αμφίβολο μέλλον της εταιρίας, έχουν δημιουργήσει «καθυστέρηση στα προγράμματα της Lockheed Martin που αφορούν σε απάρτια των αεροσκαφών F-16 και C-130J, αμερικανικών συμφερόντων». Τονίζει, ωστόσο, αυτά τα προγράμματα αποτελούν τουλάχιστον το 70% των εσόδων της εταιρίας.

«Τα γεγονότα αυτά έχουν δημιουργήσει σκέψεις στη Lockheed Martin να μεταφέρει τα προγράμματα αυτά σε άλλες χώρες που επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες. Αυτό θα έχει δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις, πέραν των άλλων θεμάτων εμπιστοσύνης και τεχνογνωσίας στην εταιρία. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δικών μας προγραμμάτων που αφορούν στις αναβαθμίσεις των Α/Φ C-130H (επείγον), P-3B, Ε/Π Super Puma κλπ», αναφέρει.

Τέλος, σημειώνει ότι για όλα αυτά, το Κίνημα Αλλαγής ανησυχεί ιδιαίτερα, και ζητά επειγόντως ενημέρωση για όλα τα λειτουργικά υπαρκτά προβλήματα, καθώς και για το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στο μέλλον της εταιρίας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...