ΚΙΝΑΛ: Ακραία η απόφαση για τις συναθροίσεις, αλλά δεν παίζουμε με τη φωτιά

Tο μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να εμπλακεί στην τεχνητή αντιπαράθεση και πόλωση για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου, μετέφεραν ηγετικά στελέχη του κόμματος , κατά τη διάρκεια ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης, που ολοκληρώθηκε, λίγο μετά το μεσημέρι.

Οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, υπογράμμισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτή την ώρα με τη φωτιά. Καταδίκασαν ως ακραία, απαράδεκτη και αυταρχική την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, ενώ εξήγησαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετέχει σε πολιτικά μέτωπα που ενισχύουν την πόλωση την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση. Σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης σημείωσαν ότι νομικά εξέφρασε την άποψή του αλλά πολιτικά συμμερίζεται τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ανέφεραν πως η κυβέρνηση στήνει σκηνικό σύγκρουσης και μετωπικής αντιπαράθεσης για να δείξει κομματική ισχύ και επικαλέστηκαν γι’ αυτό τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση της ΝΔ πως θέλει να μη γίνεται συζήτηση για την πανδημία, τα λάθη και τις παραλείψεις της -όπως ότι δεν λειτουργούν ακόμη οι 25 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία »λόγω έλλειψης προσωπικού- ούτε για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Εξαπέλυσαν ταυτόχρονα πυρά ενάντια στα τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25} επειδή «δίνουν πάτημα γι’ αυτό» καθώς δηλώνουν ότι είναι κατά της πορείας για το Πολυτεχνείο αλλά υπογράφουν κείμενα υπέρ της. «Είναι οπορτουνισμός και δεν εμπλεκόμαστε», δήλωσαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσθεσαν ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας και τόνισαν πως «είναι εμβληματική επέτειος για μας το Πολυτεχνείο αλλά δεν παίζουμε με τη φωτιά. Είναι αυτονόητο, με 70 και πλέον νεκρούς χθες, να προέχει η δημόσια Υγεία» κι υπενθύμισαν την σχετική τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

Ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι λίγη ώρα νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνήσει στη Φώφη Γεννηματά με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να του τονίζει πως ήταν λάθος χειρισμός της κυβέρνησης να πολώσει την κατάσταση και είναι ανάγκη να κλείσει άμεσα το ζήτημα.

Επίσης για τη τηλεφωνική συνομιλία της κ. Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα που ολοκληρώθηκε εκείνη την ώρα, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι εξήγησε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και επανέλαβε πως καταδικάζει την απόφαση αυταρχισμού της ΕΛΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ενώ κατέστησε σαφές ότι κάθε κόμμα θα αποφασίσει αυτόνομα πως θα κλιμακώσει πολιτικά την αντίδραση του γι’ αυτό.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μπρίφινγκ, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προχώρησαν σε καταγγελία για υπερβολική κι ετεροβαρή προβολή της κυβέρνησης από τα τηλεοπτικά κανάλια έναντι του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι την επιβολή του lockdown την περασμένη εβδομάδα στα τηλεοπτικά κανάλια τα κυβερνητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίστηκαν 210 φορές, του ΣΥΡΙΖΑ 90 και του Κινήματος Αλλαγής 19.

«Προσχηματικό και εκ των υστέρων το κάλεσμα Μητσοτάκη»

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε «προσχηματικό» και «εκ των υστέρων» το κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα κόμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το εκ των υστέρων “κάλεσμα” του κ. Μητσοτάκη για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο μνημείο του Πολυτεχνείου είναι προσχηματικό, αφού ο ίδιος έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού για μικρομματικό όφελος».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...