Κικίλιας για κορονοϊό: Εθελοντές γιατροί μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα – «Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ» (video)

Για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τα αρνητικά νέα από τα ημερήσια στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με 613 διασωληνωμένους, 89 νέους θανάτους και 2.186 νέα κρούσματα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειακός διευθυντής ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε, τονίζοντας ότι τα βασικά όπλα κατά του κορονοϊού είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, οι μάσκες, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή των κλειστών χώρων. Το εμβόλιο αποτελεί και αυτό όπλο κατά του ιού, όπως είπε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η διανομή τους θα γίνει με τον πιο δίκαιο και διαφανή τρόπο. Παράλληλα παρότρυνε τον κόσμο να μην πέφτει θύμα παραπληροφόρησης σχετικά με το εμβόλιο. Το μήνυμα διακόπηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ μετά την ενημέρωση από τον υπουργό προβλήθηκε κανονικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του έκανε λόγο για κίνδυνο από την βιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας πως επίκειται και τρίτο κύμα κορονοϊό, με χώρες όπως το Ισραήλ να σκέφτονται να επαναφέρουν το lockdown.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας πιέζονται ασφυκτικά, ανακοινώνοντας πως ομάδες γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία μεταβαίνουν στη βόρεια Ελλάδα για να προσφέρουν εθελοντικά. Παράλληλα στη Βόρεια Ελλάδα θα μεταβούν και γιατροί του ΕΣΥ, για τους οποίους θα υπάρξει διάταξη στη Βουλή, για διπλασιασμό των αποδοχών τους για όσες ημέρες χρειαστεί να παρέχουν εκεί υπηρεσίες.

Αναφορικά με τα εμβόλια, τόνισε πως με το που αυτά εγκριθούν, η χώρα θα τα προμηθευθεί ώστε να τα διαθέσει άμεσα μέσω των εμβολιαστικών κέντρων. «Μην πιστεύετε στα fake news, κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που θέλουν να δηλητηριάσουν την εθνική προσπάθεια», είπε, μεταξύ άλλων και επισήμανε ότι οι επιστήμονες θα ενημερώσουν για την ασφάλεια των εμβολίων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...