Κεραμέως κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με Cisco: Ως εδώ, είναι όλα ψέματα (video)

«Ως εδώ», λέει η Νίκη Κεραμέως και κάνει λόγο για αδιανόητα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου με τη Cisco.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Η Νίκη Κεραμέως είπε πως το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.

Στο άλλο μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από τη σύμβαση, αυτό της παραχώρησης των προσωπικών δεδομένων, η κα. Κεραμέως είπε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αφού «υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης».

Τόνισε, παράλληλα, πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει αποφάσισε, μετά από σχετική εξέταση της σύμβασης, ότι είναι σύννομη αυτή η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική, καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί μόνο για τον σκοπό και όχι και για τη διαδικασία. Στη γνωματευση της, που είδε το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2020, η Αρχή είχε διαπιστώσει μάλιστα ουκ ολίγες δυσλειτουργίες τις οποίες κάλεσε το Υπουργείο να διορθώσει εντός τριμήνου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...