Κατάσχεση «ρεκόρ» 11,5 τόνων κοκαΐνης στο Βέλγιο – Πού ήταν κρυμμένη

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου μια κατάσχεση «ρεκόρ» 11,5 τόνων καθαρής κοκαΐνης, που βρίσκονταν σε ένα κοντέινερ από τη Γουιάνα, στο πλαίσιο εξάρθρωσης μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 27 Οκτωβρίου, οι ερευνητές προχώρησαν σε επιθεώρηση πέντε κοντέινερ. Στο εσωτερικό ενός εξ αυτών, βρέθηκε τοποθετημένο ένα άλλο κοντέινερ, μέσα στο οποίο βρισκόταν το φορτίο των 11,5 τόνων κοκαΐνης.

Το παράνομο εμπόρευμα προοριζόταν για την Ολλανδία και, αφού κατασχέθηκε στο λιμάνι της Αμβέρσας, καταστράφηκε. Η εμπορική αξία του ανέρχεται περίπου στα 450 εκατομμύρια ευρώ, όπως διευκρίνισε η εισαγγελία σε δελτίο τύπου.

Τι αποκαλύπτει η σχετική έρευνα:

Το φορτίο ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας έρευνας της βελγικής δικαιοσύνης, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2019, μετά την κατάσχεση 2,8 τόνων κοκαΐνης. Σύμφωνα με την εισαγγελία, η συγκεκριμένη έρευνα, οδήγησε στην εξάρθρωση μιας διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «καλά δομημένης, σε βάρος της οποίας υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγε τακτικά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς το Βέλγιο».

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ανακοινώσει την 1η Οκτωβρίου, την προσαγωγή περίπου 30 ατόμων στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία, έπειτα από έρευνες σε 70 τοποθεσίες. Μεταξύ αυτών, οι 22 παραμένουν υπό κράτηση. Επιπλέον, έχει κατασχεθεί μέχρι τώρα ένα ποσό μεγαλύτερο των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα πορίσματα της έρευνας αναφέρθηκε ακόμη, ότι ένα διαφορετικό φορτίο κοκαΐνης βρισκόταν καθ’ οδόν από τη Νότια Αμερική. Τα ύποπτα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονταν με πλοίο έως το λιμάνι Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο και κατόπιν στο λιμάνι της Αμβέρσας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...