Καταγγελία εις βάρος της Ελλάδας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από συριακή οργάνωση

Συριακή οργάνωση που έχει ως έδρα την Ουάσινγκτον και μάχεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά της χώρας μας κατηγορώντας την για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κακομεταχείριση των προσφύγων.

Επικαλούμενο βίντεο αλλά και μαρτυρίες, το Συριακό Κέντρο Δικαιοσύνης και Λογοδοσίας κατηγορεί τη χώρα μας για κακομεταχείριση των προσφύγων στα σύνορα, αλλά και μέσα στα ασφυκτικά γεμάτα κέντρα φιλοξενίας.

Εξιστορεί περιστατικά κατά τα οποία αστυνομικοί κάνουν αλόγιστη χρήση δακρυγόνων εις βάρος προσφύγων παρουσία ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρεται και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που παρατηρούνται στους καταυλισμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αλ-Αμπντάλα, δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη νομική αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταχείριση των προσφύγων.

«Εάν αυτή η υπόθεση προχωρήσει, θα σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ναι μεν υπάρχουν σωστές πολιτικές σε κάποιες χώρες, αλλά σε άλλες όχι, όμως θα πρέπει να ισχύσει το διεθνές νομικό πλαίσιο και οι συνθήκες για το προσφυγικό, και όχι οι αποφάσεις των ξεχωριστών κρατών-μελών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν την υπόθεση πριν αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσει έρευνα που θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την οργάνωση, στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται και η Frontex που συμμετείχε ή συνεργάστηκε με τις ελληνικές αρχές σε περιστατικά κακομεταχείρισης προσφύγων

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...