Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου για τον Κουφοντίνα – «Σταματήστε τη δολοφονία»

Σε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, προχώρησε, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/2), ομάδα περίπου δέκα ατόμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα της «17Ν» και απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, φώναξαν συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη, καθώς και κρέμασαν πανό σε ένα παράθυρο με μήνυμα στήριξης στα γερμανικά που έγραφε: «Σταματήστε τη δολοφονία του Κουφοντίνα».

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι διαμαρτυρόμενοι αρνούνταν αρχικά να αποχωρήσουν από το κτήριο, με τους εργαζόμενους του προξενείου να ζητούν την συνδρομή της αστυνομίας. Οι διαμαρτυρόμενοι έπειτα συνελήφθησαν από τις αρχές, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Βερολίνο - Κουφοντίνας Βερολίνο - Κουφοντίνας

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας επί 48 ημέρες ενώ από την Δευτέρα (22/2) προχώρησε και σε απεργία δίψας, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η περίπτωση του καταδικασθέντος της «17Ν», μάλιστα, στάθηκε αφορμή για οξεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση την Τρίτη (23/2).

Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24/2), έκκληση προς την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...