Κατά της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων η Αθηνά Λινού – «Δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε παραλίες κι ανοιχτούς χώρους»

«Δεν υπάρχει λογική στο να κλείνεις τον κόσμο μέσα» είπε η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού και καλεί σε «πλήρη αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου-με όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Η καθηγήτρια ιατρικής θεωρεί απολύτως διαχειρίσιμο το να κρατάει τις αποστάσεις ο πολίτης, και άρα «το να πας σε μια παραλία είναι εφικτό καθώς αν υπάρχει εκεί συνωστισμός θα πας σε μια άλλη», λέει χαρακτηριστικά.

Η κα. Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», τάχθηκε ανοιχτά κατά της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων, ιδιαίτερα εφόσον δεν έχουν όλοι οι δημότες πρόσβαση σε παραλίες και ανοιχτούς χώρους, ενώ οι μετακινήσεις με το αμάξι μιας οικογένειας είναι ασφαλείς.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η Αθηνά Λινού λέει πως «από τον χαρταετό δεν κολλάμε» αρκεί να μην είμαστε πολλοί μαζί.

«Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι επισκέψεις στα σπίτια, και καλό θα είναι να μην δεχόμαστε καλεσμένους και να παραμένουμε με τον στενό οικογενειακό κύκλο».

Η καθηγήτρια Ιατρικής προχωράει και ένα βήμα παραπέρα στην εκμετάλλευση των υπαίθριων χώρων ως μέτρο καταπολέμησής της πανδημίας, και κάνει λόγο για «επίταξη ανοιχτών χώρων» ώστε να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος, να αθλείται και να ξεσκάει.

«Είναι τρελό να είναι τα πάρκα κλειστά» τονίζει χαρακτηριστικά, αντί η Πολιτεία να ενημερώνει κιόλας τον πολίτη σε ποιους υπαίθριους χώρους μπορείς να πηγαίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Προέδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στις πολύ σοβαρές συνέπειες στην ψυχική υγεία εν μέσω πανδημίας.

«Υπάρχει το καθαρά ιατρικό κομμάτι αλλά και η ψυχική υγεία, οι πολύ σοβαρές συνέπειες του στρες, του φόβου και του πόνου».

«Ένα κομμάτι του πένθους το περνάμε ομαδικά σε όλους τους πολιτισμούς», εξηγεί η κα. Λινού ώστε να έρθει η ίαση (κηδείες, μνημόσυνα).

Αυτές οι διαδικασίες όμως έχουν αφαιρεθεί από την εικόνα και παρατηρούμε αυξημένες συνέπειες της μοναξιάς, ειδικά σε ενήλικες από 18 έως 25 ετών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...