Καπραβέλος: Λάθος που άνοιξαν τα σχολεία, θα το πληρώσουμε ακριβά (video)

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει από σήμερα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαπανικολάου».

«Κατηγορηματικά είναι λάθος. Παίζουν με τη φωτιά. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, δεν μπορεί να διανοηθεί πώς έγινε η επιλογή αυτή, από τη στιγμή που υπάρχουν τρία στοιχεία «εναντίον μας». Δηλαδή, ο καιρός που ευνοεί τον ιό, οι μεταλλάξεις που προκαλούν παγκόσμια ανησυχία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουμε εμβόλια, και τρίτον η υπερκινητικότητα που αυξάνει τη διασπορά.

«Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο ιός μεταλλάσσεται, γιατί οι ιοί είναι ‘έξυπνοι’, προσαρμόζονται, και για εμάς τους ειδικούς η μετάλλαξη δεν αποτελεί έκπληξη» σημείωσε.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαπανικολάου» εκτίμησε ότι οι επιστήμονες δέχθηκαν πιέσεις για να δώσουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. «Φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε ακριβά» σημείωσε με νόημα.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι έτσι όπως πάμε, «θα φτάσουμε στην ανάγκη να κάνουμε ένα lockdown χειρότερο του Μαρτίου». «Πριν φτάσουμε σ’ αυτό, έχω πει ότι δεν αρκούν τα μέτρα προστασίας – μάσκες, αποστάσεις. Θέλει και περιοριστικά μέτρα», τόνισε χαρακτηρίζοντας ως ιλαροτραγωδία να μην επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα και την ίδια ώρα να κάνουμε τα στραβά μάτια στο συνωστισμό στην αγορά και στα λεωφορεία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...