Καπραβέλος: Αποτυχημένο το lockdown «άνοιξε κλείσε» – Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca (video)

Την αντίθεσή του στο λεγόμενο lockdown με μέτρα τύπου «ακορντεόν» εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ τοποθετήθηκε και γενικότερα για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε ορισμένες δραστηριότητες.

Ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε το «άνοιξε κλείσε» που εφαρμόζεται παγκόσμια ως ένα αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ θεωρεί πως είναι λανθασμένη στρατηγική.

«Άλλο καραντίνα και άλλο lockdown»

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τον ίδιο «καραντίνα σημαίνει ανιχνεύουμε και απομονώνουμε το κρούσμα και όχι την ανθρώπινη δραστηριότητα».

«Το μόνο που μας έλειπε είναι να αμφιβάλουμε για το κυριότερο όπλο που έχουμε, τα εμβόλια»

Σχετικά δε με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, όπου πολλές χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς λόγω ανησυχιών για επεισόδια φλεβικών θρομβώσεων (μάλιστα καταγράφηκε και περιστατικό θανάτου στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό), υπογράμμισε πως τα εμβόλια «είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση των εμβολιασμών με τις θρομβώσεις.

Η «ευφορία της προσωρινότητας»

Επίσης, έκρουσε στη συνέχεια «καμπανάκι», λέγοντας πως αυτή τη στιγμή επικρατεί σε πολλές χώρες και κυβερνήσεις μία ιδεολογία που ονομάζει ως «ευφορία της προσωρινότητας», ότι δηλαδή: «ο κορονοϊός είναι κάτι το προσωρινό, είναι μία μπόρα και θα περάσει». Ωστόσο, επεσήμανε πως η πανδημία «θα επιβαρύνει τα υγειονομικά συστήματα για πολλά χρόνια».

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, ανέφερε πως το σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης πιέζεται σημαντικά, ενώ καθημερινά παρατηρείται αυξητική πορεία στα κρούσματα, παρότι το τρίτο κύμα δεν παρουσιάζει την σφοδρότητα του δευτέρου.

«Είμαστε στα όρια έκτακτου σχεδίου αντιμετώπισης κρουσμάτων, είμαστε στη συζήτηση να ανοίξουν κι άλλες κλίνες σε βάρος των άλλων παθήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...