Κακοκαιρία στην Ήπειρο: Ζημιές σε δεκάδες σπίτια – Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Άρτα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ήπειρο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου της περιοχή. Στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας, προβλήματα δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις, ενώ καταπτώσεις βράχων και φερτά υλικά από χειμάρρους δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το λόγο αυτό, για αυτό έχουν τεθεί σε λειτουργία, από τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κατσικά, αλλά και σε καλλιεργήσιμα χωράφια στην περιοχή.

Ορμητικά νερά δημιούργησαν από το βράδυ της Δευτέρας, προβλήματα στο κέντρο των Πραμάντων στα Τζουμέρκα. Φερτά υλικά έφραξαν φρεάτια και πλημμύρισε το κέντρο του χωριού, όπου χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου.

Ακόμη, όπως αναφέρει το Epiruspost.gr, πτηνοτροφική επιχείρηση στην περιοχή μεταξύ Κουτσελιού και Χαροκοπίου κινδύνευσε όταν τα νερά που κατέβαιναν μετατράπηκαν σε ορμητικό ποτάμι.

Ζημιές από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα Θεοδώριανα στην ορεινή Άρτα, χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από ισχυρή βροχή, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες σπίτια. Με βάση με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Θεοδωριανών, η ταχύτητα του ανέμου ήταν 93,3Km/h (10BF), ενώ το ύψος της βροχής έφτασε στα 103mm/ώρα στις 10:36. Το χωριό αυτό είναι αραιοκατοικημένο, με 15 περίπου μόνιμους κατοίκους, αλλά ο οικισμός είναι μεγάλος με αρκετά ανακατασκευασμένα σπίτια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, σκεπές, καμινάδες και στέγαστρα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Μάλιστα, σύμφωνα με το Epiruspost.gr, οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε είναι μεγάλο.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τους Μελισσουργούς. Όπως αναφέρει το Epiruspost.gr, δεν έχει εκτιμηθεί η ακριβής εικόνα της ζημιάς, ωστόσο έχουν παρασυρθεί κεραμίδια από στέγες και μπαλκόνια ενώ έπεσαν κι αρκετά δέντρα. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές.

Δρόμος προς την Πέτρα «άνοιξε στα δύο»

Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί σύμφωνα με το τοπικό site και στον επαρχιακό δρόμο προς την Πέτρα Ζαγορίου. Ο δρόμος «κόπηκε στα δύο» ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών.

Η κυκλοφορία είναι αδύνατη και ωσότου αποκατασταθεί η ζημιά με τους κατοικους να μπορούν να εξυπηρετούνται από τον δρόμο Δεματίου- Σίτσαινας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Epirus.post

Φωτογραφίες: Epiruspost.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...