Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έτσι θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να αποκατασταθεί, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη (16/02), ημέρα που θα έχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια…

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων (πολλά από αυτά υπέστησαν μεταβολές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών τη Δευτέρα 15/2) σε όλο το δίκτυο.

Μετά τις 7 τα δρομολόγια της Τετάρτης

Πάντως, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν θα ξεκινήσουν αύριο μετά τις 7 το πρωί, αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που επικράτησαν την Τρίτη (16/2) σε όλη την Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Έτσι, στη διάρκεια της ημέρας, θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Μετρό και Τραμ

Στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Εκτός λειτουργίας είναι το τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται, ότι από τα ξημερώματα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η γραμμή 1 του μετρό ήταν εκτός λειτουργίας. Αρχικά δόθηκε το τμήμα Πειραιάς – Αττική και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς – Νέα Ιωνία, ενώ λίγο μετά τις 9.30 αποκαταστάθηκε η λειτουργία της γραμμής έως τη στάση Ειρήνη.

Σημειώνεται ότι οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και σήμερα, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.  Τέλος, κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο του.

Προαστιακός

Μειωμένα θα είναι την Τετάρτη, (17/2) τα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων υποδομής.

Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κυκλοφορήσει περιορισμένα δρομολόγια του Προαστιακού στις εξής διαδρομές:

  • Κιάτο – Λιόσια
  • Λιόσια – Πλακεντίας
  • Πλακεντίας – Αεροδρόμιο

Εφόσον τα προβλήματα υποδομής αποκατασταθούν, θα αποκατασταθούν σταδιακά και τα δρομολόγια.

Ποια δρομολόγια δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν την Τρίτη (16/2)

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια της Τρίτης (16/2), η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα και στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς και κατά συνέπεια:

  • Δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό
  • Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Αυτά έγιναν έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονταν σε συρμούς του Προαστιακού
  • Δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση  «Λεωφ. Βουλιαγμένης», έως το Σύνταγμα

Τέλος, έντονα ήταν προβλήματα και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ, έλαβαν χώρα μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία, βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...