Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί – Πάγωσε όλη η χώρα (video)

Όλη η χώρα πάγωσε με το ξημέρωμα της Κυριακής (17/01), λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Λέανδρος», η οποία από το πρωί του Σαββάτου (16/01) πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και στην Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Δείτε ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και πού χρειάζονται αλυσίδες.

το 2ο κύμα της ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές έως πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές και χιονοπτώσεις, όπου υπάρχει και υετός, με βάση και την πρόγνωση για την Κυριακή (17/01) και τη Δευτέρα (18/01). Δημιουργώντας, πάντως, και μαγικές εικόνες. Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -17,8 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα και με το meteo.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της κακοκαιρίας Λέανδρος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.

Ειδικότερα, κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί:

 • Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του τελεφερίκ.
 • Περιφερειακή οδός Αλίμου – Κατεχάκη προς τη θέση Καλοπούλα, από το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής.
 • Αναπαύσεως, περιοχής Παπάγου, από το ύψος του νεκροταφείου προς Υμηττό.
  Φυλής, στο ρεύμα προς Βοιωτία, από το ύψος της Μονής Κλειστών.
 • Τατοϊου, 2 χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα στο ρεύμα προς Κατσιμίδι.
 • Επαρχιακή οδός Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της ταβέρνας Θέα προς Ιποοκράτειο Πολιτεία.
 • Αριστογείτονος, θέση Παζαροπούλου, από την περιοχή Αφιδνών προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

H κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων μόνο στην:

 • Παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 35η χ/θ και
 • Επαρχιακή οδό Επταλόφου (διασταύρωση Σκαμνός) – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από την 13η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας

Η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ, έχει αρθεί και η κίνηση όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Άνοιξαν οι περισσότεροι δρόμοι στην Κεντρική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ανοιχτοί παραμένουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία, που είχε αποκλειστεί λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση. Τα μόνα σημεία όπου δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η κυκλοφορία είναι στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η διασταύρωση Χορτιάτη –  Αγίου Βασιλείου, στο ύψος του Χορτιάτη και η επαρχιακή οδός Μελισοχωρίου – Ωραιοκάστρου. Σε πολλά σημεία είναι, ωστόσο, απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Συγκεκριμένα, για την κίνηση των οχημάτων απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε:

Ημαθία

 • από το 88ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Κοζάνης (διασταύρωση Σελίου έως όρια με νομό Κοζάνης)
 • οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγάδια
 • από το 16ο έως το 43ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου

Κιλκίς

 • επαρχιακή οδός Καστανερής-Λιβαδίων

Πέλλα

 • επαρχιακό & δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας

Χαλκιδική

 • από το 50ο έως το 65ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (διασταύρωση Βάβδου έως Πολύγυρο)
 • από το 50ο έως το 98ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (διασταύρωση Βάβδου έως Στρατώνι)
 • από το 55ο έως το 65ο και από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη.
 • επαρχιακή οδός Νεοχωρίου – Βαρβάρας
 • επαρχιακή οδός Αρναίας – Στανού
 • επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου
 • επαρχιακή οδός Στρατωνίου – Ολυμπιάδας
 • δασική οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)
 • διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο
 • δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη – Βάβδου

Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο «βούτηξε» στους -18 βαθμούς

Πολικές θερμοκρασίες και δριμύ ψύχος επικρατούν, λοιπόν, στη χώρα το πρωί της Κυριακής (17/01), σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -17,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες σε Όλυμπο-‘Αγιο Δημήτριο (-17,2), Νέο Καύκασο Φλώρινας (-16,1), Βαρικό Φλώρινας (-15,8), Βλάστη Κοζάνης (-15,8) και Κοιλάδα Κοζάνης (15,7 βαθμοί).

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία έφθασε τους -18,7 βαθμούς Κελσίου.

Οι ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Λέανδρος» σε συνδυασμό με τις περιορισμένες νεφώσεις που αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα ρίξουν την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας.

Το Σάββατο (16/01) το meteo ανέφερε ότι στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει ξημερώματα Κυριακής (17/01) κατά τόπους κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Στην «κατάψυξη» η χώρα

Αρκετά βαρύ είναι το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που ήρθε από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (16/01) και επηρέασε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του «Open Tv», Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα του έντονου χιονιά θα μετατοπιστούν τις επόμενες ώρες ανατολικά – ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, για τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένουμε έντονες χιονοπτώσεις από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα, δηλαδή στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια αλλά και την Πελοπόννησο.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις ιδιαίτερα στα βόρεια και τα βορειοανατολικά τμήματα του νομού, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (Σποράδες, βόρειες Κυκλάδες αλλά και βορειοανατολικό Αιγαίο). Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός ανοίγει και σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος, αναμένουμε και ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας το βράδυ της Κυριακής (17/01) από τα Δυτικά. Συγκεκριμένα αναμένουμε ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει νέες έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική τη Δευτέρα (18/01) και την Τρίτη (19/01). Οι νέες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν ξανά σε Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα (δηλαδή από το ύψος της Θεσσαλίας και κάτω) ενώ αναμένεται να επηρεαστεί και η Κρήτη.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Αποκλεισμένες περιοχές

Ο καιρός σήμερα: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Πού θα χιονίσει

Kακοκαιρία Λέανδρος: Στην «κατάψυξη» η χώρα - Αττική με χιόνια τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Επέλαση του χιονιά και χαμηλές θερμοκρασίες - Εικόνες από όλη τη χώρα

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, sooc.photos

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...