Κακλαμάνης: Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος – Τώρα κυνηγάμε εμείς τον κορονοϊό

«Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχαμε κερδίσει μία μάχη απέναντι στον ιό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 98,9», ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι τον Ιούνιο του 2021 θα ανάψει το φως στο τούνελ του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η διαφορά του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το πρώτο είναι ότι την άνοιξη ο ιός έτρεχε πίσω από τα μέτρα ενώ τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

«Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχαμε κερδίσει μία μάχη απέναντι στον ιό. Ξεθαρρέψαμε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε με μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων εμείς τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα υπάρξει αποκλιμάκωση, π.χ. στις ΜΕΘ, το βλέπουμε από χθες, αλλά η αποκλιμάκωση θα οφείλεται στον μεγάλο αριθμό θανάτων και σε δεύτερο λόγο στη μείωση των κρουσμάτων, αργά αλλά σταθερά. Αν μείνουμε προσηλωμένοι στα αυστηρά μέτρα – η θέση μου ήταν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τώρα – το τρίτο κύμα που θα έρθει δεν θα είναι ούτε σε έκταση ούτε σε ένταση όπως αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Ένα μέρος του προβλήματος, θα δείτε να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021, θα βοηθήσουν και οι εμβολιασμοί. Να μην φοβηθούν και να κάνουν όλοι το εμβόλιο. Εγώ θα το κάνω», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης.

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τόνισε: «Γνωρίζουμε για την ασφάλεια του εμβολίου. Την αποτελεσματικότητά του θα τη δούμε προς το τέλος του Ιουνίου. Σίγουρη είναι η ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα θα τη δούμε στην πράξη όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός», ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα τηρηθούν και μετά τον εμβολιασμό.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, που αναμένεται να πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε: «Κάθε φορά ο προϋπολογισμός έχει μάχη, είτε λόγω αντικειμενικών θεμάτων ή κομματικών προσανατολισμών και τοποθετήσεων. Τον έχω διαβάσεις δύο φορές. Είναι προσαρμοσμένος στα σημερινά δεδομένα, στην ύφεση, που θα είμαστε τυχεροί αν σταματήσει στο 10%. Σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει να βοηθηθούν, υπάρχει μέριμνα».

«Πρέπει να σχεδιάζεται από τώρα το καλοκαίρι, σαν να μην υπάρχει covid», τόνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ανεργία ως «τον πυρήνα του προβλήματος που θα προκύψει μετά το ξεπέρασμα της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη. Ένα κομμάτι της ανεργίας εκτιμώ θα απορροφηθεί, διότι θέλω να ελπίζω ότι μέχρι Ιούνιο θα έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι φέτος ο τουρισμός θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Ένα μεγάλο κομμάτι της υπάρχουσας ανεργίας σήμερα οφείλεται και στα κλειστά ξενοδοχεία. Εμένα κλείνεται η καρδιά μου όταν βλέπω το Χίλτον από εδώ που μένω, με το 10% των φώτων του αναμμένα».

Όσον αφορά στους νέους βουλευτές και τη δουλειά που κάνουν, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι θα περίμενε περισσότερα πράγματα από εκείνους, με βάση και τον μεγάλο αριθμό τους εντός της Βουλής.

«Από το 2015 μέχρι τις εκλογές του 2019, η συγκεκριμένη Βουλή έχει ανανεωθεί κατά τα 4/5 της. Δηλαδή από τους 300 βουλευτές, τα 4/5 είναι νεοεκλεγέντες βουλευτές. Περίμενα ότι αυτή η τόσο μεγάλη ανανέωση να είχε συνοδευτεί από μεγαλύτερη βελτίωση από αυτή που υπάρχει. Πρέπει να πάρουν απόφαση οι νέοι συνάδελφοί μου, ότι το κύριο κομμάτι της δουλειάς είναι μέσα στο κοινοβούλιο και όχι έξω από αυτό», είπε.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...