«Καμπανάκι» για αστικά κέντρα – Ποιες αλλαγές για μάσκες και ωράρια ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς (video)

Η Αττική συνεχίζει να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων κορονοϊού, ωστόσο από την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς η ταχύτητα απόκρισης στα μέτρα προστασίας είναι αντιστρόφως ανάλογη από τον πληθυσμό, εξηγώντας ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι πιο αποτελεσματική σε μικρότερες πόλεις και χωριά, παρά στα αστικά κέντρα.

Τόνισε, επίσης, το Rt στην Αττική είναι κοντά στο 1, άλλες φορές λίγο πιο πάνω και άλλες πιο κάτω, προσθέτοντας ότι είμαστε μακριά από την εκθετική αύξηση.

Ανέφερε, ακόμα, ότι προβλέπεται δύσκολος μήνας ο Οκτώβριος. «Μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους, μπορεί να δούμε και μια μικρή αύξηση που απευχόμαστε, αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε καλά», ανέφερε.

Υποχρεωτική μάσκα παντού σε εσωτερικούς χώρους και έξω αν υπάρχει συγχρωτισμός

Αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε ισχύουν οι εξής τροποποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο:

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας.
  2. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.
  3. Ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα: Στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.
  4. Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
  5. Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες που είναι τα ακόλουθα: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.
  6. Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.
  7. Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό και τους αθλούμενους αναλόγως του επιπέδου συναγερμού. Πιο συγκεκριμένα, να διευκρινίσουμε ότι η χρήση μάσκας προβλέπεται για τον χρόνο παραμονής εντός του γυμναστηρίου, δηλαδή η μάσκα είναι υποχρεωτική στους χώρους υποδοχής, αναμονής και τα αποδυτήρια, καθώς και στην ομαδική εκγύμναση, στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλούμενων.

Για τρεις περιοχές που προβληματίζουν τις αρχές, εκτός της Αττικής, έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για την Κοζάνη με 49 νέα κρούσματα από την Παρασκευή, τα Γιάννενα με 66 νέα κρούσματα από την Παρασκευή και την Πέλλα με 212 ενεργά κρούσματα.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στους κατοίκους των τριών αυτών περιοχών να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...