«Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για κορονοϊό: Στο «κόκκινο» παραμένει η Θεσσαλονίκη – Βραδυφλεγής βόμβα στην Αττική (ηχητικό)

«Μπορεί πλέον να μην έχουμε θύματα όπως αυτά που θα είχαμε από πτώση αεροπλάνου, αλλά έχουμε θύματα που θα είχαμε από πτώση τουριστικού λεωφορείου σε γκρεμό».

Αυτό τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου στον Real Fm 107,1, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Δεν πρέπει να μας δημιουργείται εθισμός σε αυτούς τους αριθμούς», συνέχισε.

Όπως ανέφερε, «εξακολουθεί να παίζει πένθιμη μουσική στην πόλη μας, η Θεσσαλονίκη δεν βγήκε από το κόκκινο, ενώ στην Αττική υπάρχει μια βραδυφλεγής βόμβα». Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι αριθμοί μειώνονται μεν, αλλά με αργό και βασανιστικό ρυθμό, εξηγόντας ότι:

«Στις 26 Οκτωβρίου νοσηλεύονταν στην εντατική 95 άνθρωποι και είχαν πεθάνει 7 ασθενείς. Στις 26 Νοεμβρίου διασωληνωμένοι ήταν 608 άνθρωποι και τα θύματα ήταν 99. Στις 26 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 473 και τα θύματα 46.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στην άνοδο, μέσα σε 30 μέρες, οι διασωληνωμένοι εξαπλασιάστηκαν, ενώ στην κάθοδο μέσα σε ένα μήνα οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο».

Άνοιγμα σχολείων – λιανεμπορίου

Σε ότι αφορά την επιστροφή στα θρανία, επισήμανε ότι στην επιτροπή των ειδικών αποφασίστηκε ότι πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνει αργότερα, όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για την υγειονομική κατάσταση.

Αναφερόμενος τέλος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υποστήριξε ότι η συζήτηση αυτή δεν έχει απασχολήσει ακόμη στην επιτροπή.

Video: GR TIMES

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...