«Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για κορονοϊό: Άρση lockdown μόνο με διψήφια νούμερα στις ΜΕΘ

Η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε άρση του lockdown, αν δε φτάσουν σε διψήφια νούμερα οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αν δεν πέσουν γύρω στα 500 τα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά, υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr, τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα δεν επιδέχονται καμία συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων.  Το lockdown μπορεί να αρθεί μόνο σε συγκεκριμένους τομείς της αγοράς, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν κατά κάποιο τρόπο γιορτές, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις τελευταίες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε το εξής:

«Νομίζω ότι αν δε δούμε διψήφια νούμερα ασθενών στις εντατικές και λογικά τριψήφια νούμερα στα καθημερινά κρούσματα, γύρω στα 500 όπως είπε και ο κ. Κικίλιας, δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση του lockdown. Αυτήν τη στιγμή απέχουμε πολύ από το σημείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ανοίξουμε. Αυτό θα μπορούσε να γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μόνο σε τομείς της αγοράς που θα μας βοηθούσαν να νιώσουμε τις γιορτές, όπως το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια. Όλα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την κατάσταση. Η σημερινή δε μας επιτρέπει να κάνουμε καμία συζήτηση σχετικά με άρση του lockdown. Θα ήταν ιδιαιτέρως πρωθύστερη»

Τα εμβόλια

Με αφορμή το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό από την ερχόμενη Δευτέρα 7/12, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι για να συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και παίρνει από μόνο του αποφάσεις. Εμείς θα περιμένουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «δε γνωρίζω ποτέ θα γίνει κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση που, όπως λέγεται, η Ελλάδα προμηθευθεί μέσα στον Ιανουάριο τα εμβόλια και ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, μέχρι το Πάσχα θα μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό τείχος προστασίας στην κοινωνία απέναντι στον κορονοϊό. Βέβαια, το εμβόλιο θα δοθεί σε δύο δόσεις, με 21 μέρες διαφορά η μία από την άλλη, αλλά και πάλι υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος μέχρι το Πάσχα. Αν έχουμε το εμβόλιο, το καλοκαίρι θα είμαστε καλά».

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...