Ιταλία: Συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ο Μάριο Ντράγκι – Τι είπαν Σαλβίνι και Μπέπε Γκρίλο

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συνάντησε, σήμερα το μεσημέρι, στα πλαίσια των διαβουλεύσεών του, τις αντιπροσωπείες της Λέγκα και του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Χθες και την Πέμπτη, είχε συνομιλήσει με τους εκπροσώπους όλων των υπόλοιπων ιταλικών κομμάτων.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι εννοεί να στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια, αλλά έθεσε, παράλληλα, σειρά θεμάτων που θεωρεί ότι πρέπει να είναι μέρος της δράσης της νέας κυβέρνησης: από την ενίσχυση των δημοσίων έργων, μέχρι την έγκριση κονδυλίων όχι για την παθητική στήριξη των ανέργων αλλά για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την όσο γίνεται πιο σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με παρατηρητές, αν τελικά το κόμμα του Σαλβίνι στηρίξει την νέα κυβερνητική συμμαχία, είναι πιθανό να ζητήσει την υπουργοποίηση δυο στελεχών της.

Σε ότι αφορά την συνάντηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ο ιδρυτής του, Μπέπε Γκρίλο, τόνισε ότι «όταν σχηματισθεί νέα κυβέρνηση, το κίνημά του θα δώσει το “παρών”, με εντιμότητα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η νέα αυτή κυβέρνηση πρέπει να έχει ευρωπαϊκό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό, δίνοντας έμφαση και στην αλληλεγγύη».

Οι πεντάστεροι ζήτησαν, επίσης, να μην καταργηθεί το λεγόμενο «εισόδημα του πολίτη» το οποίο θεσπίσθηκε όταν συγκυβερνούσαν με την Λέγκα, ως οικονομική βοήθεια των ανέργων και χαμηλοεισοδηματιών.

Ο Μάριο Ντράγκι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του την Δευτέρα με τους κοινωνικούς εταίρους, και, πιθανώς, με νέο γύρο συναντήσεων με τα κόμματα. Οι ιταλοί σχολιαστές συνεχίζουν να υπογραμμίζουν ότι το μεγάλο ερώτημα, είναι πώς θα μπορέσουν να συνδυαστούν οι απαιτήσεις οκτώ κομμάτων (που έως τώρα δήλωσαν πρόθυμα να στηρίξουν τον Ντράγκι) με τις προγραμματικές προτεραιότητες που αναμένεται να θέσει ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...