Ισχυρή έκρηξη στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί – Εικόνες χάους (video)

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων τραυματίστηκαν, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της Μαδρίτης, σε κτήριο στο οποίο στεγάζεται η χριστιανική ενορία.

Η έκρηξη προήλθε από το εσωτερικό του κτηρίου και μάλλον οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Η έκρηξη, που περιγράφεται ως εξαιρετικά ισχυρή από αυτόπτες μάρτυρες, κατέστρεψε το εξαώροφο κτήριο που βρίσκεται κοντά στην Πουέρτα ντε Τολέδο και προκάλεσε πυρκαγιά στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο γειτνιάζει με οίκο ευγηρίας και σχολικό ίδρυμα.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, στην οδό Τολέδο στο κέντρο της πόλης και προκάλεσε την κατάρρευση μέρους του κτηρίου.

Από το συμβάν καταστράφηκαν ολοσχερώς οι τρεις επάνω όροφοι της πολυκατοικίας. Οι παρακείμενες κατοικίες εκκενώθηκαν από τις αρχές της πόλης.

Σωστικά συνεργεία, αστυνομικοί και πυροσβέστες επιχειρούν στον τόπο της «πολύ ισχυρής» έκρηξης κοντά στην Πουέρτα ντε Τολέδο στο κέντρο της Μαδρίτης, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της ισπανικής πρωτεύουσας. Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο ίδιο το οίκημα, αλλά και σε τρία παρακείμενα κτήρια.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης διευκρίνισε ότι κανείς από τους φιλοξενούμενους στον οίκο ευγηρίας δεν τραυματίσθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...