ΗΠΑ: Ακροδεξιός καθηγητής απείλησε αξιωματούχο της Καλιφόρνια, αντιδρώντας στην καραντίνα

Ένας καθηγητής Μαθηματικών από την Καλιφόρνια που συνδέεται με το ακροδεξιό κίνημα Boogaloo, το οποίο θέλει να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ, κατηγορείται ότι απείλησε επανειλημμένα μία αξιωματούχο της πολιτείας την οποία κατηγορούσε επειδή επέβαλε καραντίνα με στόχο την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Άλαν Βιαρένγκο, 55 ετών, που διδάσκει μαθηματικά στο κρατικό πανεπιστήμιο της βόρειας Καλιφόρνιας, συνελήφθη στο σπίτι του στο Γκίλροϊ, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν 138 πυροβόλα όπλα, χιλιάδες σφαίρες και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Βιαρένγκο συνδέεται με το κίνημα Boogaloo, στο οποίο συμμετέχουν νεοναζί οι οποίοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω εμφύλιου πολέμου. Οι υποστηρικτές του κινήματος, κάποιοι από τους οποίους είχαν σχεδιάσει να απαγάγουν την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν και συνελήφθησαν τον προηγούμενο μήνα, αναγνωρίζουν ο ένα τον άλλο από τα χαβανέζικα πουκάμισα που φορούν μέσα από τη στολή παραλλαγής.

Από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο ο Βιαρένγκο έστειλε περισσότερες από 20 απειλητικές επιστολές στη Σάρα Κόντι, διευθύντρια δημόσιας υγείας στην κομητεία Σάντα Κλάρα, όπου βρίσκεται και η Σίλικον Βάλεϊ.

Η κομητεία αυτή ήταν μια από τις πρώτες στις ΗΠΑ που επέβαλε καραντίνα στους κατοίκους της τον Μάρτιο λόγω της επιδημίας covid-19 και η Κόντι επέμενε στην ανάγκη να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι δραστηριότητες προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της ασθένειας.

«Θα πληρώσεις ακριβά για τη βλακεία σου», έγραφε σε μια από τις επιστολές του. «Έχεις τελειώσει (…) Πες αντίο», απειλούσε σε μια άλλη.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον δικαστή ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για παρενόχληση και απειλές εναντίον δημόσιου λειτουργού.

«Οι αξιωματούχοι κάνουν ό,τι μπορούν αυτή τη στιγμή για να σώσουν ζωές. Το να απειλεί κάποιος έναν δημόσιο λειτουργό που κάνει τη δουλειά του και μάλιστα εν μέσω πανδημίας είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Μοντάνα Μούσο.

Ο Βιαρένγκο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του τον Ιανουάριο, ενώ του απαγορεύθηκε να έχει στην κατοχή του όπλα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...