Ηλιόπουλος: Βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων οι πολιτικές της κυβέρνησης

«Οι πολιτικές που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, είναι βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων. Είναι συνταγές όχι μόνο κοινωνικά άδικες αλλά, όπως αποδείχθηκαν, και οικονομικά αναποτελεσματικές. Η μείωση του κατώτατου μισθού και η θεσμοθέτηση του υποκατώτατου, όταν εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία και η ύφεση», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» συμπλήρωσε ότι… «Ήταν αυτές οι πολιτικές, σε συνδυασμό με την έκρηξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, που οδήγησαν στη φυγή των νέων ανθρώπων από τη χώρα την περίοδο των μνημονίων».

Στο μεταξύ, άσκησε δριμεία κριτική πως «η ΝΔ ρίχνει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του βούρκου και της λάσπης, επειδή είναι πιεσμένη».

«Η χώρα καταγράφει πλέον ύφεση της τάξης του 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, είμαστε πλέον στον πάτο της Ευρώπης», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «το αφήγημα περί απότομης ανάπτυξης το 2021 έχει καταρρεύσει».

«Σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του κ. Σταϊκούρα για ανάπτυξη 4,5% την επόμενη χρονιά, ο ΟΟΣΑ κάνει, μάλιστα, λόγο για ανάπτυξη μόλις 0,9%», υπογράμμισε και τόνισε ότι «ο κ. Σταϊκούρας δεν έχει καταφέρει να πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη τον τελευταίο χρόνο».

«Η ύφεση φέρει βέβαια τη σφραγίδα της κυβέρνησης», επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όταν επιλέγεις να μην προχωρήσεις έγκαιρα στις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες, όταν επιδοτείς την ανεργία και όχι την απασχόληση και έχεις μετατρέψει μία χώρα σε χώρα των 534 ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι πυροδοτείς την ύφεση», πρόσθεσε.

«Την ίδια στιγμή, στο πεδίο της πανδημίας έχουμε αφήσει πίσω μας ένα μαύρο Νοέμβρη», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «στα τέλη Οκτωβρίου η χώρα είχε 135 ανθρώπους διασωληνωμένους και 625 απώλειες από τον ιό, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε 600 διασωληνωμένους και έχουμε ξεπεράσει τις 3.000 απώλειες».

«Στις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ, να μην προχωρά σε πραγματικές επιτάξεις των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, να μην κάνει μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό», επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς, τέλος, στα γεγονότα που συνέβησαν κατά την Κυριακή (06/12), ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τόνισε ότι «η κυβέρνηση μετατρέπει μια υγειονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας».

«Το να μετατρέπεις μια ολόκληρη περιοχή σε “κατεχόμενη ζώνη” και να εμποδίζεις τους πολίτες ακόμα και ατομικά να προσέλθουν στον τόπο που έγινε η δολοφονία για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο, δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε, «όπως και το να προσάγεις χωρίς λόγο τους συνηγόρους υπεράσπισης των θυμάτων της Χρυσής Αυγής».

«Η εικόνα του άνδρα των ΜΑΤ να καταστρέφει την ανθοδέσμη που έχει τοποθετηθεί στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι εικόνα βεβήλωσης μνήμης νεκρού. Δεν γίνεται να τα ανεχόμαστε όλα αυτά και δε θα μείνουν αναπάντητα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...