«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε»: Διαμαρτυρία εργαζομένων σε «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο»

Συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων Θεαγένειο και Ιπποκράτειο στο πλαίσιο της ημέρας δράσης που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την ανάδειξη των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων διεκδικούν την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χαρακτηρισμό των συνεπειών από τον κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια.

«Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας παραμένουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων και ότι αντί να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, μειώθηκαν κατά 572 εκατομμύρια.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες άλλους ασθενείς.

«Μπορεί η πανδημία αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, τα προβλήματα όμως παραμένουν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Γιάννης Κούτρας, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις για να είναι έτοιμα τα νοσοκομεία για το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Δυστυχώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις και όλη η προεργασία που χρειαζόταν για να μπορέσει η Πρωτοβάθμια να επιτελέσει το εμβολιαστικό έργο.

Η κυβέρνηση αφενός διαλύει την Πρωτοβάθμια Υγεία και ταυτόχρονα επιβαρύνει κι άλλο τα δημόσια νοσοκομεία βάζοντάς τους κομμάτι του εμβολιαστικού έργου», πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...