Η Βουλή μυρίζει ομοφοβία με πρόεδρο τον Αθανασίου (video)

Ομοφοβικές δηλώσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές, αν και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα αυτό το φαινόμενο είχε εκλείψει. Όχι για πολύ όμως, καθώς η τοποθέτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου από το βήμα του Προέδρου της Βουλής μόνο ως άκρως ομοφοβική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα, ενώ προήδρευε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε επί λέξη:

«Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, κυρία Αναγνωστοπούλου, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος- το ότι καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».

Ο κ. Αθανασίου αναφερόταν στην κατάργηση του αναχρονιστικού Άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, το 2015, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήταν πάγιο αίτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με το avmag.gr «το άρθρο 347 όριζε ότι η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε α) με κατάχρηση μίας σχέσης εξάρτησης σε οποιαδήποτε υπηρεσία: β) από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από δεκαπέντε ετών ή από κερδοσκοπία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος ασκεί την ασέλγεια της παρ. 1 κατ’ επάγγελμα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν, τότε, πως πρόκειται για «απαρχαιωμένη διάταξη, την κατάργηση της οποίας έχουν προτείνει με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήδη από το 2004 και με σχετική σύστασή της η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από το 2005, ενώ συνιστά πάγιο αίτημα τόσο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο και του συνόλου των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...