Η τέφρα από την Αίτνα «ταξιδεύει» προς την Ελλάδα – Συνεχίζει να βρυχάται ο «γίγαντας» της Σικελίας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το ηφαίστειο της «Αίτνας», που… ξύπνησε και πάλι την Τρίτη (16/02). Αυτές τις εικόνες κατέγραψε την Παρασκευή (19/02) ο μετεωρολογικός δορυφόρος «Meteosat-11», και όπως φάνηκε η τέφρα «ταξιδεύει» και προς την Ελλάδα.

Με κατεύθυνση τα νοτιοανατολικά, ταξίδεψαν οι μεγάλες ποσότητες τέφρας που εκτοξεύθηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σικελίας. Όπως ανέφερε το «meteo.gr», οι εικόνες συλλέχθηκαν και επεξεργάστηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και παρουσιάστηκαν στο παρακάτω βίντεο.

Συνεχίζει να βρυχάται ο «Γίγαντας» της Σικελίας

Η αφύπνιση της Αίτνας σήμανε εκ νέου συναγερμό στις Αρχές, ευτυχώς ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί νεκροί οι τραυματίες από το φαινόμενο.

Σημειώνεται, πως λόγω της έκρηξης, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου Φονταναρόσα της Κατάνια.

Η Αίτνα είναι το υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης (3.350 μέτρα ύψος). Μάλιστα, τις περασμένες εβδομάδες είχε ήδη στείλει «προειδοποιητικά μηνύματα», με σειρά εκρήξεων, οι οποίες δεν δημιούργησαν προβλήματα στην γύρω περιοχή.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...