Η ΟΣΦΕ έμαθε από τα ΜΜΕ για τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία – Επιστολή σε Μητσοτάκη, Κικίλια (pdf)

Από τα ΜΜΕ έμαθε η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) την κυβερνητική απόφαση για διάθεση των ατομικών τεστ (self test) από τα φαρμακεία, όπως αποδεικνύεται από την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το newsique.gr, αναφέρεται ότι δεν ενημερώθηκαν για τη διάθεση των τεστ και δεν κλήθηκαν να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους και με σαφώς ειρωνικό τρόπο αναφέρουν πως: «αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε ήδη από εναλλακτικές πηγές βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το λειτουργικό πλάνο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Ο.Σ.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος), αποτελεί το όργανο εκπροσώπησης των 25 συνεταιρισμών φαρμακοποιών της χώρας στους οποίους συμμετέχουν περισσότεροι από πέντε χιλιάδες φαρμακοποιοί. Συνολικά οι συνεταιρισμοί μέλη της ΟΣΦΕ υποστηρίζουν από το κανάλι του χονδρεμπορίου περίπου το 45% του συνολικού όγκου του φαρμάκου στην εξωνοσοκομειακή αγορά.

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τον αιφνιδιασμό και την έκπληξή μας, όταν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει η διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία. 

Οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών έχουν μακρόχρονη εμπειρία στον εφοδιασμό των φαρμακείων στη χώρα, τα οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης υποστηρίζουν όχι μόνο με τη διανομή των πολύτιμων για το κοινό θεραπευτικών υλών, αλλά αναζητώντας και υλοποιώντας καινοτομίες που ενισχύουν την αποστολή τους ως πυλώνες της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Επιπλέον Συνεταιρισμοί μέλη μας συμμετέχουν δυναμικά και επιτυχημένα στη διανομή των εμβολίων κατά της COVID19.

Ως εκ τούτου η γνώση μας και η εμπειρία μας στα οργανωτικά, λειτουργικά, νομικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που είναι αδιαίρετα συνδεδεμένα με τη διανομή και διάθεση ύλης με προληπτική ή θεραπευτική χρησιμότητα, εκτιμούμε ότι μπορεί να συνεισφέρει παράλληλα με άλλους φορείς και επικουρικά του Π.Φ.Σ. τα μάλα στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενός ασφαλούς για το κοινό και τους φαρμακοποιούς και κυρίως αποτελεσματικού πλάνου διάθεσης τεστ στο γενικό πληθυσμό.

Δεδομένου όμως ότι καμία στιγμή δεν ενημερωθήκαμε για την πανελλαδική διάθεση των ανωτέρω και δεν κληθήκαμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας, αντιλαμβανόμαστε ότι έχετε ήδη από εναλλακτικές πηγές βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το λειτουργικό πλάνο αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.

Επειδή αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της προσπάθειας αυτής για τον έλεγχο της πανδημίας και τη δημόσια υγεία, ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...