Η ΝΔ «αδειάζει» Κυμπουρόπουλο για τις αμβλώσεις – Η ψήφος του δεν μας εκφράζει

Ψήφο που στην πραγματικότητα δεν συμμερίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έδωσε σε ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την τροπολογία 10 που κατέθεσαν στις 8 Μαρτίου οι ευρωβουλευτές Jadwiga Wiśniewska και Cristian Terheş της ομάδας ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) με την εξής διατύπωση: “υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και  ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης”.

Σε αυτήν ακριβώς την τροπολογία ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε «Ναι», ψήφος που πήρε διαστάσεις γενικής κατακραυγής, καθώς δε θα έπρεπε να είναι προς διαπραγμάτευση το πως ορίζει το σώμα της κάθε γυναίκα ή επιλογή της να γίνει μητέρα ή και όχι.

Λίγες ώρες αργότερα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον κ. Κυμπουρόπουλο.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αντιδράση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...