Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 ετών – «Επιτέλους είμαι ελεύθερη, δεν μπορούν πια να με ελέγξουν», ανέφερε η ακτιβίστρια

«Απόψε θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τη συνωμοσία για το κλίμα και την σχολική απεργία και τους δαιμόνιους χειριστές μου οι οποίοι δεν μπορούν πια να με ελέγξουν! Επιτέλους είμαι ελεύθερη

Μέσα από αυτό το ιδιαίτερο μήνυμα στο Twitter, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή ακτιβίστρια που έχει πρωταγωνιστήσει σε ενέργειες ειδικά κατά των μεγάλων δυνάμεων, σχετικά και με την κλιματική αλλαγή, ανακοίνωσε πως είναι πλέον ενήλικη.

Σε συνέντευξη της στη «Sunday Times», η νεαρή Σουηδέζα ανέφερε ότι ενώ έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, δεν επικρίνει εκείνους που ακολουθούν έναν λιγότερο «φιλικό προς το περιβάλλον».

Ερωτώμενη ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο γενεθλίων για εκείνη, η 18χρονη ακτιβίστρια απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: Μια υπόσχεση απ’ όλους ότι θα κάνουν ότι μπορούν για τον πλανήτη.

Όταν όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε να διαλέξει κάτι πιο ρεαλιστικό, εκείνη διάλεξε ως απάντηση ότι θα επιθυμούσε καινούργια φώτα για το ποδήλατό της. «Τον χειμώνα οι δρόμοι μπορούν να γίνουν πολύ σκοτεινοί στη Σουηδία» ανέφερε.

Φιλανθρωπικό έργο

Η Τούνμπεργκ εκτός από την ενασχόληση με το περιβάλλον, έχει έντονη φιλανθρωπική δράση. Όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο Gulbenkian για την ανθρωπότητα, δώρισε ένα μέρος του βραβείου 1,14 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του κορονοϊού στο Αμαζόνιο.

Η ίδια, έκανε δωρεά επίσης 100.000 δολάρια από ένα άλλο βραβείο που έλαβε από το Human Act, στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά που επηρεάστηκαν από την πανδημία.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...