Η Γεννηματά ζητά από τον Πέτσα επιχορήγηση των εφημερίδων και άμεσα

«Άμεση στήριξη» των εφημερίδων ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τον Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο διαδοχικών τηλεδιασκέψεων που είχε με εκπροσώπους από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε ζητήσει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πριν από έναν μήνα σε ομιλία της στη Βουλή, όταν κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό που θα αφορά στα κανάλια. Αίτημα που ο πρωθυπουργός δεν δυσκολεύτηκε φυσικά να αποδεχτεί.

Αυτήν τη φορά, η κ. Γεννηματά ζητά και την επιχορήγηση των εφημερίδων. Μετά το τέλος των δύο τηλεδιασκέψεων που είχε, δήλωσε πως «οι εφημερίδες χρειάζονται άμεση στήριξη γιατί είναι θέμα δημοκρατίας» και κάλεσε τον Στέλιο Πέτσα να υλοποιήσει αμέσως τις ανακοινώσεις του για οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων, σύμφωνα και με τον νόμο.

Παράλληλα, ανέφερε «όχι άλλες επιλεκτικές ενισχύσεις που μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο της ενημέρωσης» και υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ με πρόσφατη τροπολογία είχε προτείνει τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων (κυκλοφορία, εργαζόμενοι) ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία αυτών των ενισχύσεων.

«Οι εφημερίδες χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης, ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση που επιδεινώθηκε ιδιαίτερα από την πανδημία. Το Κίνημα Αλλαγής είναι σε ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους των εφημερίδων, ώστε να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και επισήμανε ότι «είναι αναγκαίο η πρόταση μας για επιδότηση εργασίας -με πλήρως κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα- να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους στον Τύπο».

Ανέφερε ακόμη ότι είναι προτεραιότητα η ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 790/2019 για τα πνευματικά δικαιώματα για να αποτραπεί η λεηλασία της δημοσιογραφικής παραγωγής από τις πολυεθνικές πλατφόρμες.

Ειδικά για τις περιφερειακές επιχειρήσεις του Τύπου πρότεινε να συγκροτηθεί ένα νέο και ενιαίο μητρώο, που θα συμπεριλαμβάνει τόσο την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων όσο και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην περιφέρεια. Επίσης είπε ότι η υποχρέωση του Δημοσίου να προβαίνει σε ανακοινώσεις και καταχωρίσεις μέσω του περιφερειακού Τύπου πρέπει να παραταθεί.

Δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής γι’ αυτό το θέμα θα καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

Από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών συμμετείχαν ο πρόεδρος Ν. Χατζηνικολάου, ο γραμματέας Γ. Φιλιππάκης και ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Τ. Ξιναρής.

Από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων ο πρόεδρος Γ. Κατσαΐτης και ο αντιπρόεδρος Μ. Χαλκιαδάκης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...