Η «επανάσταση» των Ιεραρχών: «Ακραία τα μέτρα – Θα λειτουργήσουμε κι ας μας συλλάβουν» (video)

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από το πρώτο κύμα κορονοϊού, όταν πολλοί ιερείς αμφισβητούσαν την ύπαρξή του και αδιαφορούσαν πλήρως για την ασφάλεια αυτών που θεωρητικά θα έπρεπε να νιώθουν ως χρέος τους να προστατεύουν.

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες, από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου που έγινε χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη, χωρίς βέβαια αυτή να είναι η μοναδική πηγή του κακού.

Δεν έχει περάσει παρά λίγος μόνο καιρός από τότε που κληρικοί άρχισαν να νοσούν ο ένας πίσω από τον άλλο και κάποιοι εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους. Και δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τη δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου στην οποία και περικλείεται όλη η αλήθεια:

«Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον κορονοϊό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό. Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχθείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις. Αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, “μαγκιές” δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί… σκοτώνουν»

Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όπως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας. Αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…».

Και; Από ό,τι φαίνεται, υπάρχουν Ιεράρχες που όχι μόνο δεν μπήκαν στον κόπο να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης με 3.500 νεκρούς, αλλά μάλλον φανατίστηκαν και περισσότερο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Σάββατο ο Alpha, ακραίες φωνές μέσα στην Εκκλησία έχουν τοποθετηθεί ανοικτά κατά των νέων μέτρων καθώς πίστευαν ότι οι ναοί θα ανοίξουν κανονικά για την περίοδο των εορτών. Και δηλώνουν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά αγνοώντας τις οδηγίες.

«Είναι ένας διωγμός. Το λέω με πόνο ψυχής. Δε μπορεί, όμως, κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε στο Open TV ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ προειδοποιώντας ότι «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν».

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος από την πλευρά του τόνισε: «Ο Θεός να φωτίσει όσους έχουν στα χέρια τους τη διαχείρισης αυτής της θλιβεράς καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα. Είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή αυτές τις ημέρες τις πικρές θέλει κάπου να ακουμπήσει. Η Εκκλησία αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα και με σκληρά μέτρα που επιβλήθησαν όχι επειδή το θέλησε ο λαός του θεού, αλλά έξωθεν από την πίστη μας».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, τέλος, δήλωσε στο κανάλι ΤRT ότι «οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» και συμπλήρωσε ότι «θα περιμένουμε πλέον την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γιατί μόνο αυτή μας δεσμεύει, ουσιαστικώς και εκκλησιαστικώς.

Ζητήσαμε το μέτρο, τη χρυσή τομή. Οι αποφάσεις, αν ισχύσουν όπως ανακοινώθηκαν, δεν συνιστούν μέτρο και χρυσή τομή. Αρα θα περιμένουμε τις αποφάσεις της ΔΙΣ και θα πράξουμε αναλόγως».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...