Η British Airways πουλά το κεντρικό κτήριο που φιλοξενεί τα γραφεία της για να στραφεί στην τηλεργασία

Η British Airways (ΒΑ) ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πώληση του κτηρίου που στεγάζονται τα κεντρικά της γραφεία καθώς η στροφή στην τηλεργασία σημαίνει ότι ίσως πλέον να μην χρειάζεται τόσο μεγάλο χώρο.

Η πιθανή πώληση του κτηρίου, που αρχικά αναφέρθηκε σε δημοσίευμα των Financial Times, θα μπορούσε να ενισχύσει τα οικονομικά της αεροπορικής εταιρίας, που έχουν πληγεί από την COVID-19. Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1998 με κόστος 200 εκατ. λιρών (279 εκατ. δολαρίων).

Η στροφή στην τηλεργασία τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη οδηγήσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Βρετανίας σε αλλαγές σε ό,τι αφορά τα γραφεία τους. Ο τραπεζικός κολοσσός Lloyds ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον χώρο γραφείων του κατά 20% εντός τριών ετών, με την HSBC να στοχεύει σε μείωση κατά 40%.

Το συγκρότημα Waterside της ΒΑ είναι κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, δυτικά του Λονδίνου, ενώ εκεί βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της μητρικής εταιρίας της British Airways, της IAG.

Η British Airways ανέφερε σε ανακοίνωση ότι πολλοί υπάλληλοι χαίρονται που εργάζονται από το σπίτι και ότι η μελλοντική της πολιτική θα είναι πιθανόν ένας ευέλικτος συνδυασμός εργασίας από το γραφείο και τηλεργασίας.

«Αναδιαρθρώσαμε την επιχείρησή μας για να βγούμε από την κρίση και εξετάζουμε εάν συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε ένα τόσο μεγάλο κτίριο για τα κεντρικά μας γραφεία», ανέφερε εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

Προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία, η British Airways προχώρησε πέρυσι σε περικοπή κόστους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού της κατά περισσότερο από 10.000 ανθρώπους, μένοντας έτσι με περίπου 30.000 υπαλλήλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν εργάζονται σε γραφεία αλλά είναι πιλότοι, ιπτάμενα πληρώματα, μηχανικοί και εργαζόμενοι σε αεροδρόμια.

Η εταιρία έχει επίσης προσπαθήσει να αντλήσει ρευστότητα πουλώντας κάποια από τα διάσημα έργα τέχνης που κρέμονταν στις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών της σε αεροδρόμια.

Το μακροπρόθεσμο μέλλον του Waterside ήταν ήδη στον ‘αέρα’ καθώς θα πρέπει να κατεδαφιστεί εάν προχωρήσει η προτεινόμενη επέκταση του Χίθροου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...