Η ανεπτυγμένη χώρα της Δύσης, όπου μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν στο όριο της φτώχειας (video)

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα που παρουσίασε νέα μελέτη σχετικά με τα επίπεδα φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, μισό εκατομμύριο παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα ζουν κυριολεκτικά μέσα στην φτώχεια, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση κατά 52% μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Το Ίδρυμα Joseph Rowntree (JRF), ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει στόχο την εξάλειψη της φτώχειας, αναφέρει ότι 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι βίωσαν αυτή την κατάσταση το 2019, υπήρχε δηλαδή αύξηση 54% από το 2017.

Η ένδεια ορίζεται όταν ένα νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά δύο ή περισσότερα από τα είδη πρώτης ανάγκης που οι άνθρωποι χρειάζονται για επιβίωση, όπως στέγη, φαγητό, θέρμανση και ρούχα.

Υπάρχουν επίσης περιφερειακές ανισότητες όσον αφορά τα επίπεδα ακραίας φτώχειας σε ολόκληρη τη χώρα, με τα βορειοανατολικά προάστια, τα βορειοδυτικά και το Λονδίνο να επηρεάζονται περισσότερο.

Το πρόβλημα οξύνθηκε εξαιτίας της Covid-19

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί με διπλάσια ταχύτητα λόγω της πανδημίας, με ένα εκατομμύριο οικογένειες που θα αγωνίζονται να ταΐσουν τα παιδιά τους, όσο η ανεργία κορυφώνεται και θα εξακολουθήσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσίασε το γεγονός ότι το ότι ενώ τα άτομα που ζουν μόνα τους δυσκολεύονται περισσότερο από ότι στο παρελθόν, οι μονογονεϊκές οικογένειες φαίνεται πως τα καταφέρνουν καλύτερα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι επιμέρους κυβερνήσεις ψήφισαν γρήγορα μια σειρά προσωρινών μέτρων για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Ωστόσο, χρειαζόμαστε πιο συνεχείς προσπάθειες για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ήδη αγωνίζονται για να αντιστρέψουν την αυξανόμενη παλίρροια της φτώχειας», ανέφερε η έκθεση.

Η Διευθύντρια Πολιτικής της Ομάδας Δράσης για την Παιδική Φτώχεια, Λουίζα Μακγκίαν, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των παραγόντων που επηρέασαν την παιδική φτώχεια πριν από την πανδημία από εκείνους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τόνισε ότι οι χαμηλόμισθες και ανασφάλιστες θέσεις εργασίας είναι αυτές που οδηγούν σε αυτά τα νούμερα και τώρα με την αύξηση της ανεργίας το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Η Μακγκίαν κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει μια αύξηση ύψους 20 βρετανικών λιρών την εβδομάδα στις καθολικές πληρωμές πίστωσης που δόθηκαν σε οικογένειες που διεκδικούν παροχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αναμένεται να λήξουν τον Απρίλιο.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων αρκέστηκε να πει ότι «η αύξηση του μισθού για όλους και η ενίσχυση της πρόνοιας με δισεκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των 170 εκατ. βρετανικών λιρών για να περάσουν ζεστά και όμορφα τα Χριστούγεννα όσοι το έχουν ανάγκη, είναι η απάντηση στο ότι η εξασφάλιση της ζωής του κάθε παιδιού είναι η προτεραιότητά μας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...