Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στα χέρια της Μάγδας Φύσσα μπροστά στο μνημείο του Παύλου (video)

Μπροστά από το μνημείο του δολοφονημένου από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι φοιτητές της ΠΑΣΠ κρατώντας στα χέρια τους το σύμβολο της 17ης Νοέμβρη, την αιματοβαμμένη ελληνική σημαία, η οποία βρίσκεται κάθε χρόνο στην κεφαλή της πορείας.

Φέτος η πρωτοφανής αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας και οι άνευ προηγουμένου απαγορεύσεις των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων με πρόσχημα την πανδημία, οδήγησαν τους φοιτητές της ΠΑΣΠ – η οποία έχει στην κατοχή της τη σημαία – στο πλέον συμβολικό σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Εκεί παρουσία της μητέρας του, Μάγδας Φύσσα, η αιματοβαμμένη σημαία ανοίχτηκε μπροστά στο μνημείο, ενώ οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση των φοιτητών της ΠΑΣΠ:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία δεν απειλείται μόνο η υγεία όλων μας αλλά καταστρατηγούνται αναίτια κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες.
47 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, των φοιτητών που η χούντα τους έλεγε αλήτες, των ανθρώπων που νίκησαν τον φόβο και το σκοτάδι, η νεολαία είναι εδώ να δώσει την απάντησή της σε κάθε λογής υπονομευτές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η νέα γενιά αγωνίζεται απέναντι στους νοσταλγούς της πιο μαύρης περιόδου της νεότερης ιστορίας μας, σε ανόητους προβοκάτορες που επινοούν χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα κεκτημένα με αγώνες ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, που με τη θυσία του απέναντι στους νεοναζί έδωσε πάλι νόημα στη λέξη «ήρωας» και μας θύμισε ότι τον φασισμό πρέπει να τον  πολεμάμε και να τον τσακίζουμε πάντα, εμείς οι νέοι, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι μας θέλουν άβουλους.

Απέναντι λοιπόν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και σε μια κυβέρνηση που διψά για αίμα και αποκαθήλωση του ξεσηκωμού των φοιτητών αλλά και απέναντι σε όσους πεισματικά καπηλεύονται τα μηνύματα του Νοέμβρη παραβρεθήκαμε σήμερα στο μνημείο του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ όπου με την παρουσία της ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ αποδώσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα υπέρτατα ιδανικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...