«Γρίφος» τα αίτια της τρομερής έκρηξης που ισοπέδωσε το ξενοδοχείο στην Καστοριά (video)

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των πυροσβεστικών και αστυνομικών υπηρεσιών για τα αίτια της τρομακτικής έκρηξης που μετέτρεψε το τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης» σε άμορφη μάζα υλικών και σκόρπισε γυαλιά και θραύσματα σε ακτίνα 80 μέτρων.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στην έκρηξη παραμένουν. Η Πυροσβεστική έχει αναλάβει να διερευνήσει ψηφίδα – ψηφίδα την υπόθεση και να εντοπίσει τι προκάλεσε την τρομερή έκρηξη, ψάχνοντας στα αποκαΐδια του ξενοδοχείου. Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες και ο ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με αναφορά του ιδιοκτήτη, το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στις εγκαταστάσεις του. Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», είπε πως οι δεξαμενές αερίου είναι στον προβλεπόμενο χώρο κι είναι άθικτες.

Ο ιδιοκτήτης τόνισε, ακόμα, πως υπάρχει σύστημα που ανιχνεύει ενδεχόμενη διαρροή. Διαβεβαίωσε πως κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο, αφού αυτό ήταν κλειστό από το Μάρτιο.

Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε πει ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός, καθώς δεν ήταν κανένας στο ξενοδοχείο. Υπενθυμίζεται ότι η ισοπεδωτική έκρηξη σημειώθηκε περί τη 01.30 και η ισχύς της ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ.

Tι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την τρομερή έκρηξη, τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, με 17 άνδρες, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στα συντρίμμια του ξενοδοχείου και κάτω από τόνους μπάζα υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να τις σβήσουν.

Λίγο μετά την ισχυρή έκρηξη, το τετραώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Αποτελούσε «στολίδι» για την περιοχή

Υπογραμμίζεται ότι το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν ήταν μόνο ένα στολίδι για τους επισκέπτες της πόλης αλλά κι ένας εμβληματικός χώρος για τους Καστοριανούς, καθώς στις τεράστιες αίθουσές του πραγματοποιούνταν κάθε είδους κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANT1)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...