Γώγος: Τέλη Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις για τα εμβόλια κορονοϊού – Δεν είναι απίθανο το lockdown

Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένονται οι εγκρίσεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως τόνισε σήμερα ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών εξήγησε ότι στο τέλος του χρόνου είναι πιθανό να υπάρχουν εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων, ώστε σε πρώτο πλάνο να γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών. Συμπλήρωσε, δε, πως θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να υπάρξει ανοσία.

Παρά το εμβόλιο, βέβαια, μέτρα προστασίας θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και το 2021. Ο κ. Γώγος προειδοποίησε πως δεν αποκλείεται να δούμε αυτή την βδομάδα πάνω από 1000 κρούσματα και εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1000.

«Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί» τόνισε και παραδέχθηκε ότι παρότι τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη από ότι τον Μάρτιο.

Σχετικά με τα μέτρα υπογράμμισε πως αν τα μέτρα δεν πάνε καλά δεν είναι απίθανο το lockdown και πως πάνω από 2000 κρούσματα σημαίνει νέα μέτρα.

«Η γενική τήρηση της μάσκας θα αλλάξει τον αριθμό των κρουσμάτων. Επίσης θα πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία για να μην κυκλοφορεί πολύς κόσμος έξω. Από 50% να πάει 70% ή και 80%», δήλωσε ο κ. Γώγος ως μια πρόταση για να περιοριστεί περαιτέρω η διασπορά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...