Γώγος για κορονοϊό: H απαγόρευση των συναθροίσεων ήρθε στην επιτροπή ως ερώτημα (video)

Στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Το μέτρο αυτό, ανακοινώθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου από την ΕΛΑΣ με απόφαση του αρχηγού και απαγορεύει από τις 26 Ιανουαρίου στις 06:00, έως και τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.

Ο καθηγητής, σημείωσε πως το ζήτημα έφτασε στην επιτροπή ως ερώτημα. ο κ. Γώγος, συμπλήρωσε στη συνέχεια πως, στη διάρκεια της πανδημίας, για «πρώτη φορά επιτρέπονται μέχρι 100 άτομα». Όπως δήλωσε, «εμείς επιτρέψαμε συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα μετά από ερώτημα της πολιτείας».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, δήλωσε ότι είναι περισσότερο μεταδοτική η βρετανική μετάλλαξη.

Τι ανέφερε για τις μάσκες

Ο καθηγητής, σημείωσε πως οι μάσκες FFP2 είναι πιο αποτελεσματικές αλλά πως και οι υφασμάτινες με τρεις στρώσεις και οι χειρουργικές μάσκες μπορούν να παρέχουν προστασία. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως οι υφασμάτινες είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα κυρίως όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επιδημιολογική κατάσταση

Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τέλος, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού», μιλώντας μάλιστα για «ακροβασία» και συμπλήρωσε: «Εμείς δίνουμε πράσινο φως αλλά η πολιτεία αποφασίζει». Ο Χαράλαμπος ξεκαθάρισε επίσης πως οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα επηρεάζει τα δεδομένα και πως μέρα με την ημέρα οι ειδικοί εξετάζουν την κατάσταση.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...