Γώγος για κορονοϊό: Ένα άτομο μπορεί να κολλήσει μέχρι και 100 σε μια πλατεία

Για μεγάλο κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού στις πλατείες λόγω ακραίου συνωστισμού έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος δε δίστασε μάλιστα να πει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ένα άτομο μπορεί να κολλήσει μέχρι και άλλα 100!

«Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η «η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά. Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες εξήγησε πως αυτή την στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί.

«Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα μια 17χρονη στην Θεσσαλονίκη και αρκετούς ακόμα σε μικρή ηλικία. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο». 

Σχετικά με τα μέτρα είπε πως «υπάρχει κλιμάκωση και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που έχει επιβληθεί μεγάλη δέσμη μέτρων. Αν συνεχίσουν τα πράγματα, έτσι πιθανόν να χρειαστούμε νέα μέτρα όπως μάσκα παντού με την σωστή χρήση όμως».

Ερωτηθείς για τον αριθμό κρουσμάτων υποστήριξε κάτι πολύ αισιόδοξο, ότι δηλαδή πρέπει να κατέβουμε ξανά σε μονοψήφιο νούμερο για να είμαστε ευχαριστημένοι, παραδέχθηκε όμως ότι «υπήρχε ο κίνδυνος με την αύξηση που βλέπαμε να γίνουν μέχρι και 1000. Τώρα υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτή την στιγμή το ποτήρι είναι μισογεμάτο».

Κλείνοντας, ο κύριος Γώγος συμβούλεψε τους πολίτες να αρχίσουν να εμβολιάζονται για τη γρίπη από τα μέσα του Οκτωβρίου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...