Γώγος για κορονοϊό: Χρειαζόμαστε κι άλλες ΜΕΘ, προσλήψεις, προσωπικό και εκπαίδευση

Για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις αλλά δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες. Έγινε αυτό που έγινε με τη Θεσσαλονίκη και πλέον και η Αθήνα είναι κοντά στο να γίνει ‘Θεσσαλόνίκη’. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, βρίσκεται ακόμα σε καλή κατάσταση».

Ο κ. Γώγος επεσήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού.

«Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους», είπε και εξήγησε ότι στη Θεσσαλονίκη έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID.

«Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική, είπε ο καθηγητής.

«Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», τόνισε και συμπλήρωσε ότι χρειάζονται επίσης, εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση.

«Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες», συνέχισε «γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη. Δεδομένου ότι έρχεται χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα».

Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα

Ο κ. Γώγος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ενδέχεται να έχουμε μέτρα και μέσα στις γιορτές, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. «Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί και να γλιτώσουμε. Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας.»

Ο κ. Γώγος τόνισε μάλιστα ότι μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων.

Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε. Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...