Γιατί «έριξαν» το Instagram του ράπερ «Νέγρος του Μοριά» – Η παρεξήγηση για τον Κολοκοτρώνη

Ένα κολλάζ το οποίο παρουσίαζε ένα παραποιημένο πορτρέτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στάθηκε αφορμή για να απενεργοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου ο λογαριασμός του ράπερ «Νέγρος του Μοριά» στο Instagram, έπειτα από μαζικές αναφορές που έκαναν χρήστες. Όπως αποδείχτηκε όμως, ο ράπερ φαίνεται πως δεν είχε σχέση με τη συγκεκριμένη ανάρτηση…

Τι συνέβη

Όπως έγινε γνωστό, ένας φαν του ράπερ θέλησε να δημιουργήσει ένα κολάζ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλάζοντας όμως το πρόσωπο του «Γέρου Του Μοριά» με εκείνο του ράπερ. Ο τελευταίος όμως θεώρησε πως η συγκεκριμένη εικόνα ήταν προσβλητική προς τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε στη δημοσίευσή της. Ωστόσο, η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Μία σελίδα θεωρώντας πως ο καλλιτέχνης ευθύνεται για το συγκεκριμένο κολάζ σχολίασε πως «ο Νέγρος Του Μοριά προδίδει την ιστορία της Ελλάδας και ότι καλλιτέχνες όπως αυτός αλλοιώνουν την ιστορία της χώρας και ότι θα έπρεπε να μην υπάρχει μια τέτοια παρουσία στην Ελλάδα». Λίγο αργότερα μετά από ένα «τσουνάμι» ρατσιστικών μηνυμάτων προς το πρόσωπό του, το προφίλ του «Νέγρου του Μοριά» στο Instagram δέχτηκε «μπλόκο».

Τι απάντησε ο ίδιος

Σχολιάζοντας το γεγονός με ανάρτησή του στο Facebook, ο ράπερ ανέφερε: «Ο λογαριασμός μου στο Instagram έχει απενεργοποιηθεί διότι κάποιοι χρήστες θεώρησαν ότι δεν έχω θέση στην Ελλάδα και πόσο μάλλον να κάνω represent τη Χώρα που γεννήθηκα, σέβομαι, αγαπώ και εκπροσωπώ εδώ και χρόνια. #γκιαούριδες» Περιμένω νεότερα από την ομάδα του Instagram».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Νέγρος του Μοριά» (κατά κόσμον Κέβιν) έχει δηλώσει στο παρελθόν πως εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καθώς ο «Γέρος του Μοριά» ήταν το πρότυπό του όταν ήταν μικρό παιδί.

Αίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση, καθώς ανήμερα της 25ης Μαρτίου, και έπειτα από πολλές αντιδράσει στα social media, το προφίλ του ράπερ επανήλθε με τον ίδιο να στέλνει μήνυμα αγάπης προς την Ελλάδα, ανήμερα της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο ίδιος, μάλιστα, «ανέβασε» μια φωτογραφία που τον δείχνει ντυμένο με φουστανέλα να ερμηνεύει ένα κομμάτι του. «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΛΑ RESPEKT ΣΕ ΟΛΟΥΣ», ήταν το μήνυμά του.

Φωτογραφία: Instagram blackmorris37

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...