Γιατί δεν έγινε έρευνα στο σπίτι και στο κινητό του Λιγνάδη; – «Αυτές τις εντολές είχαμε», λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Το bloko.gr και ο έγκριτος αστυνομικός συντάκτης, Γιώργος Καραϊβάζ, φέρνει στη δημοσιότητα την κοινή απάντηση αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην ερώτηση που ακούγεται τις τελευταίες μέρες σε όλη την κοινωνία αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Γιατί δεν έγινε έρευνα στο σπίτι και στο κινητό του Λιγνάδη;»

Αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο bloko.gr:

«Το bloko.gr, θέλοντας να διερευνήσει την ύποπτη όπως την κρίνουμε και την χαρακτηρίσαμε εντολή της εισαγγελίας και της ανακριτικής αρχής να μην γίνει κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κ. Λιγνάδη και να μην συνταχθεί έκθεση κατάσχεσης κινητού, κάναμε δύο απλές ερωτήσεις σε διάφορους αξιωματικούς, που έχουν γνώση των συνθηκών, αφετέρου μεγάλη πείρα σε ανάλογες υποθέσεις.

Το αυτονόητα πρώτο ερώτημα είναι γιατί δεν έγιναν όλες οι υποθετικά απαραίτητες ενέργειες που συχνά καθορίζουν και διαφωτίζουν προφίλ και κατηγορητήριο κάποιου υπόπτου. Η απάντηση απ’ όλες τις πηγές στις οποίες αποταθήκαμε υπήρξε κοινότυπα η ίδια. 

“Αυτή την εντολή είχαμε. Η όλη διαδικασία δεν ήταν υπό τη δική μας δικαιοδοσία. Εμείς απλώς πράξαμε διεκπεραιωτικό έργο. Η σύλληψη δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιας προκαταρκτικής, μέσα στις ευθύνες της οποίας θα ήταν και η κατ’ οίκον έρευνα, καθώς και η κατάσχεση πιθανού αποδεικτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικού, ούτε φυσικά στο ένταλμα υπήρχε αίτημα οποιασδήποτε άλλης ενέργειας πλην της σύλληψης. Θεωρητικά κι εμπειρικά, είναι ασυνήθιστη η επιλογή των συντακτών του εντάλματος, πλην όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε να κρίνουμε την πρόθεση ή τον σκοπό”.

Το δεύτερο ερώτημα ήταν πόσο συνήθης είναι σε ανάλογες περιπτώσεις η απαγόρευση κατ’ οίκον έρευνας και η κατάσχεση των όποιων πιθανών αποδεικτικών στοιχείων και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως πρόκειται για εντελώς ασυνήθιστη τακτική, ακόμα και στις περιπτώσεις που η εισαγγελία μετά από αυτόνομη ανακριτική διαδικασία, έχει εξασφαλισμένη την απόδειξη ενοχής. Και πάλι όμως, οι σχετικές έρευνες αποτελούν αναγκαιότητα.

Επισημαίνουμε ότι οι απαντήσεις προέρχονται από αξιωματικούς που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και της ασφάλειας, με γνώσεις περιεχομένου και τεράστια εμπειρία. Συνεπώς, ως απάντηση στο δήθεν ανθρωπισμό που επικαλέστηκε ο κ. Γεραπετρίτης στη Βουλή, εμείς θα επανέλθουμε με ερώτημα που αντιστρέφει τον ιρασιανολισμό του κ. υπουργό και προσδίδει σαφή σκανδαλώδη χροιά στον χειρισμό.

Ποιος φοβάται το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών και μη αρχείων του κ. Λιγνάδη ή σε άλλη περίπτωση, ποιος επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση του κ. Λιγνάδη, συσκοτίζοντας το περιβάλλον των στοιχείων να τύχει άλλης ποινικής αντιμετώπισης από αυτή που θα όριζαν τα ίδια τα στοιχεία;»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...