Για το Βέλγιο προορίζονταν οι… κρυμμένες παρτίδες του εμβολίου της AstraZeneca στη Ρώμη – Τι ανέφερε ιταλός αξιωματούχος

Για την είδηση που από το μεσημέρι της Τετάρτης (24/03) έχει εγείρει πληθώρα ερωτηματικών, σχετικά με το ότι 29 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της AstraZeneca βρίσκονται σε μονάδα παραγωγής νότιας της Ρώμης, τοποθετήθηκε ιταλός αξιωματούχος.

Κατά τα λεγόμενά του, το περασμένο Σάββατο (20/03) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να πραγματοποιηθούν έλεγχοι επί σειράς παρτίδων που βρίσκονται στο κέντρο παραγωγής του Ανάνι, νότια της Ρώμης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, με την σειρά του, ενημέρωσε τον ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο υπουργός διέταξε έφοδο, την οποία και πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο οι καραμπινιέροι (ιταλική αστυνομία).

Σύμφωνα, τέλος, με διαρροές, οι παρτίδες που ελέγχθηκαν προκύπτει ότι προορίζονται για το Βέλγιο, ενώ οι καραμπινιέροι συνεχίζουν να ελέγχουν το σύνολο των παρτίδων εμβολίου που είναι έτοιμες προς διάθεση.

Σημειώνεται, ότι η αγγλοσουηδική εταιρία επρόκειτο, βάσει συμφωνίας και συμβολαίων, να έχει παραδώσει ως τα τέλη Μαρτίου σχεδόν 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού. Αφού πρώτα δήλωσε αδυναμία και ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με τα κράτη – μέλη, τελικά έφτασε με πολλά ζόρια στην παράδοση του 30% των δόσεων.

Η νεότερη, λοιπόν, εξέλιξη είναι ότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Ρώμη, εντοπίστηκαν 29 εκατ. δόσεις, τόσες δηλαδή όσες η AstraZeneca έχει παραδώσει.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», κάποιες από αυτές παρασκευάστηκαν από την υπεργολάβο της AstraZeneca στην Ολλανδία. Δεν είναι απίθανο να προορίζονται όντως για τις χώρες της ΕΕ, ωστόσο στην Κομισιόν εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Astrazeneca να προόριζε εξαγωγή σοβαρού αριθμού εκτός Ευρώπης.

Μένει να δούμε τι θέση θα πάρει η ίδια η εταιρία που τον Φεβρουάριο ετοιμαζόταν για εξαγωγή 250.000 δόσεων προς την Αυστραλία. Μια εξαγωγή που εμπόδισαν οι ίδιες οι ιταλικές Αρχές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...