Γεωργιάδης για Κουφοντίνα: Κακομαθημένο παλιόπαιδο που πέρασε «ζάχαρη» στη φυλακή επί ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει ο «πυρετός» στη Βουλή στον απόηχο της απεργίας πείνας και δίψας του «Λουκά» της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα και τον επεισοδίων που σημειώνονται καθημερινά ως ένδειξη συμπαράστασης στο πρόσωπό του…

Την πρώτη τοποθέτηση στη Βουλή της Τετάρτη (03/03) έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ τόνισε ότι ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος δεν είχε την εντιμότητα να πει πως ο κύριος Δρίτσας είπε αυτό που είπε και μετά το διόρθωσε αμέσως. (Ο Θοδωρής Δρίτσας είχε δηλώσει ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», μια δήλωση για την οποία έδωσε αργότερα εξηγήσεις, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η δήλωσή του, αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες»).

«Αλλά αυτό σημαίνει πολιτική χωρίς αρχές και έτσι είναι η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Θα καταθέσω στα πρακτικά από την δολοφονία του Μπακογιάννη : ‘όλοι δείχνουν ΠΑΣΟΚ’, ‘χτύπησε η πασοκική 17 Νοέμβρη’ και για άλλη δολοφονία ‘φίλοι του Λαλιώτη οι τρομοκράτες’. Αυτή είναι πολιτική πάνω σε αρχές; Δεν μάθατε τίποτα; Που σπιλώνατε μια ολόκληρη παράταξη ότι δήθεν ήταν με την 17 Νοέμβρη και τώρα όσοι υποστηρίζουν τα δικαιώματα είναι με τη 17η Νοέμβρη. Είναι τρόπος να συζητήσουμε πολιτικά για τα δικαιώματα;» δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε πως η αριστερά σε όλες τις εκδοχές της  έχει  πάντα ξεκαθαρίσει  τη θέση της με την τρομοκρατία και πως δεν είναι σοβαρό να λέγεται από τον κ. Πλεύρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός βραχίονας της 17 Νοέμβρη. Κατέληξε μάλιστα, επικαλούμενος δήλωση της κ. Μπακογιάννη πως τα δικαιώματα είναι για όλους.

Γεωργιάδης: Ο Δρίτσας δεν ξεπλένεται

Κατά τη δική του τοποθέτηση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε εξωφρενικά όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Μπακογιάννη. «Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και ισχύουν για όλους Όχι μόνο δεν υπάρχει καταπάτηση των κανόνων δικαίου αλλά δεν πρέπει να υπάρξει. Να υπάρχει σεβασμός ειδικά προς την κα Μπακογιάννη», ανέφερε.

«Είναι δολοφόνος με δικαστική βούλα»

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κανένας και πολύ περισσότερο ο ίδιος δεν θέλει να πεθάνει ούτε ο Κουφοντίνας ούτε κανένας άλλος άνθρωπος. «Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας με τον Κουφοντίνα. Αρνούμαι να τον αποκαλέσω κύριο. Αυτός ήθελε να πεθάνουν κάποιοι και τους σκότωσε. Άκουσα το αμίμητο από την κα  Κούρτοβικ. Ότι τον υβρίζουν οι συγγενείς αποκαλώντας τον δολοφόνο. Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για 11 φόνους. Είναι δολοφόνος με δικαστική βούλα. Δεν είναι ύβρις . Είναι πραγματικότητα. Συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο» είπε.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν οι νόμοι για να περάσει ζάχαρη στις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας . «Του κάνατε όλα τα χατήρια», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι πλέον κάνει απεργία με το ανάποδο αίτημα για το οποίο έκανε απεργία πείνας το 2015. «Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά δεν κάνει και χατήρια. 

Κανένας δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Και η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν θα πεθάνει. Είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο οι γιατροί να σώσουν τη ζωή του. Δεν είναι βασανιστήριο η υποχρεωτική σίτιση αν απειλείται η ζωή κάποιου αλλά κατά το ΕΔΑΔ μια επιβεβλημένη ιατρική πράξη» είπε ο κ. Γεωργιάδης απαιτώντας σεβασμό στη Νέα Δημοκρατία η οποία έχει θύματα από τη 17 Νοέμβρη.

Την παρέμβαση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Σκανδαλίδη, προκάλεσε η αντιπαράθεση του κ. Γεωργιάδη με τον κ. Τσακαλώτο. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μίλησε για θέατρο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθυστέρηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική εκμετάλλευση πάνω στον δικαιωματισμό.

«Η ΝΔ να οπισθοχωρήσει για να μην γίνουμε Τουρκία»

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε ξανά τον λόγο και αναφέρθηκε σε πρωινή δήλωση του Θάνου Πλεύρη τονίζοντας ότι δεν μπορεί να περάσει έτσι το να ακούγεται από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός βραχίονας της 17 Νοέμβρη. «Δηλητηριάζει το κλίμα .Δηλαδή πραγματικά πιστεύετε ότι ο Θ.Δρίτσας είναι πολιτικός βραχίονας της 17Ν;» είπε καλώντας την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση, ώστε η Ελλάδα να μη γίνει Τουρκία και να μην πεθάνει ένας απεργός πείνας.

«Ο Δρίτσας έκανε ανατριχιαστική δήλωση»

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Γεωργιάδης, απευθύνθηκε αρχικά στον Κώστα Σκανδαλίδη  λέγοντάς του ότι κανένας οπαδός της ΝΔ δεν θέλει να πεθάνει κανένας άνθρωπος. «Σας είπα την ευχή μου. Ότι εφόσον οι γιατροί τηρήσουν τον όρκο τους δεν θα πεθάνει» τόνισε.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο, είπε ότι ο Δ. Κουφοντίνας έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια: «Ούτε εσείς θα κρίνετε τον νόμο ούτε εγώ. Τι κάνουμε στις πολιτισμένες κοινωνίες; Πάμε στο δικαστήριο.  Ως προς τη δήλωση Πλεύρη, όταν έχετε στέλεχος σας τον κ. Μπαλαούρα που έλεγε ότι η 17Ν σκότωνε για τα ιδεώδη του ανθρώπου τι να πιστέψει κανείς; Ο κ. Δρίτσας έκανε ανατριχιαστική δήλωση. Η ανασκευή της δεν τον ξεπλένει. Και δυστυχώς πράγματι το είπε. Είναι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξεπερνιέται» κατέληξε.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άδειασε», πάντως, τον Θοδωρή Δρίτσα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...