Γεωργαντάς και Βούτσης κατήγγειλαν στη Βουλή την αντιεμβολιαστική ομιλία του Βελόπουλου (video)

Τις αντιεμβολιαστικές θεωρίες του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή κατήγγειλε ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο Νίκος Βούτσης.

Ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε: «Λυπάμαι πάρα πολύ που το βήμα της Βουλής χρησιμοποιήθηκε για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου για τον εμβολιασμό. Ας αφήσουμε την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους φορείς να δώσουν την κατεύθυνση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Όμως το βήμα της βουλής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας».

Για ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση των αντιεμβολιαστικών θεωριών και της εκμετάλλευσης του φόβου των πολιτών για την πανδημία μίλησε και ο Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν δυναμικά και πειστικά στην ρητορική του φόβου ώστε η κοινωνία με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας των εμβολιασμών μέσα σε μια κοινωνία που έχει ερωτηματικά και φόβο αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ώστε ότι φέρουν οι επιστήμονες να χρησιμοποιηθούν για να ορθοποδήσει η χώρα. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων να έχουν την ευαισθησία και να αισθανθούν το χρέος ώστε άμεσα να υπάρχει απάντηση με στοιχεία σε αυτή τη ρητορική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Βελόπουλος: Έχουν βάλει ειδικούς που έχουν πάρει λεφτά να κάνουν μονομερή ενημέρωση

Ο κ. Βελόπουλος άφησε ευθύτατους υπαινιγμούς περί χρηματισμού των καθηγητών προκειμένου να φοβίζουν τους πολίτες.

«Έχουν βάλει τους ειδικούς να κάνουν μονομερή ενημέρωση. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά. Ποσά 500 – 700 χιλ. ευρώ από δήθεν ερευνητικά προγράμματα» είπε ο κ. Βελόπουλος για να αναφερθεί ονομαστικά στους Αθηνά Λινού, Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Σύψα.
«Η Λινού είναι στέλεχος – αν όχι ιδρύτρια- της Πρόληψης. Μιας ΜΚΟ για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε χρήματα και βγαίνουν στα κανάλια για να μας λένε πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός και να μας κρατάνε σπίτι. Τι δουλειά έχει η κα Λινού που έχει ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης να μιλά για τον κορωνοϊό; Τι δουλειά έχει ο Σύψας να βγαίνει και να τρομοκρατεί;».
«Κάποιοι μας λένε ψεκασμένους και κατά των εμβολίων» είπε σε άλλο σημείο για να επικαλεστεί δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν αναφορικά με τα νέα εμβόλια. «Και ο Μακρόν έχει τους ενδοιασμούς που έχει η Ελληνική Λύση» είπε.
«Αν λέω αλήθεια προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι. Μπολιασμένος με τον κάθε Χασάν» ειπε σε άλλο σημείο.

Διευκρινήσεις Βούτση για την κα. Λινού

Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Βελόπουλου για την κυρία Αθηνά Λινού, ο κ. Βούτσης εξήγησε πως «η κυρία Λινού είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Πρόληψης και leader ανάμεσα σε 8 αντίστοιχα ινστιτούτα χωρών της ΕΕ. Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάζουν είναι τα ζητήματα της πανδημίας και παράλληλα έχουν χρέος να κάνουν μελέτες για την πρόληψη της υγείας μεταναστών και προσφύγων. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ούτε σχετίζεται με ΜΚΟ που έχουν σχέση με την διαχείριση μεταναστών».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...