Γαλλία: Ευρωπαίοι πολίτες και οδηγοί φορτηγών από Βρετανία με αρνητικό τεστ κορονοϊού – Χάος στα σύνορα από το «μπλόκο»

Γάλλοι και Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν εκ νέου να εισέρχονται στην Γαλλία προερχόμενοι από την Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (22/12) με την προϋπόθεση ότι έχουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει εντός 72 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Επίσης η ανακοίνωση τονίζει ότι Βρετανοί υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν επίσης να εισέλθουν στη Γαλλία ή να διέλθουν μέσω αυτής από τη Βρετανία εφόσον έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με το Παρίσι για το ζήτημα των συνόρων, δηλώνοντας ότι οι εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών θα ξεκινήσουν από αύριο να εξετάζονται για Covid και αν βγουν αρνητικοί στην νόσο, θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη Γαλλία.

«Θα διασφαλίσουμε ότι αύριο θα είμαστε εκεί, παρέχοντας τεστ», είπε ο Σαπς, αλλά προειδοποίησε ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο. «Αυτό θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Νωρίτερα ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση για τα φορτηγά αργότερα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι οδηγοί φορτηγών ΔΕΝ πρέπει να ταξιδεύουν προς το Κεντ σήμερα το βράδυ.

Μπλοκαρισμένα φορτηγά στα σύνορα – Ταλαιπωρία και για έλληνες οδηγούς

Μετά την απομόνωση της Βρετανίας και το «μπλόκο» στα σύνορα λόγω του νέου στελέχους του κορονοϊού έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις μεταφορές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή στα σύνορα Βρετανίας – Γαλλίας έχουν «φρακάρει» περίπου 7.000 με 8.000 φορτηγά αυτοκίνητα, που δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα με κατεύθυνση την Γαλλία.

Αυτή η καθυστέρηση θα μας στερήσει και μεταφορικά μέσα, αλλά θα επιβαρύνει και τις εξαγωγές μας, οι οποίες αυτή την στιγμή βρίσκονται στο ζενίθ κυρίως σε εσπεριδοειδή” ανέφερε στο GRtimes.gr ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων – Λαχανικών και Χυμών, Γιώργος Πολυχρονάκης, ο οποίος προσθέτει πως αυτή τη στιγμή υπάρχει και το παράδοξο του «ότι μπορείς να μπεις στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά δεν μπορείς να βγεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, GRTimes.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...