Φρίκη στην Ηλεία – Γέμισε νεκρά πρόβατα η παραλία της Ροβιάτας

Πρωτοφανές ήταν το θέαμα κατά μήκος της παραλίας Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας, το οποίο αντίκρισαν τη Δευτέρα 14/12 κάτοικοι της περιοχής, με νεκρά πρόβατα τα οποία δεν ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής να κείτονται εκεί.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, τουλάχιστον 10 πρόβατα βρέθηκαν πνιγμένα στην παραλία της Ροβιάτας, τα περισσότερα μπροστά από την εκβολή του χειμάρρου Γκουρλέσα προς τη θάλασσα. Γύρω στα πέντε με έηι βρέθηκαν και στην παραλία των Σαβαλίων, ενώ τα νεκρά ζώα έχουν γίνει βορά σε αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά, τα οποία φτάνουν στην παραλία για να τραφούν.

Τα άτυχα ζώα φαίνεται πως είτε παρασύρθηκαν από τα νερά του χειμάρρου τις προηγούμενες μέρες που έβρεχε, με τη θάλασσα να τα «οδήγησε» στο σημείο, είτε από άλλη περιοχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τα πέταξαν κάποιοι ήδη νεκρά.

Ο πρόεδρος της Ροβιάτας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου για την περισυλλογή των νεκρών ζώων. Την Τρίτη 15/12 επρόκειτο να μαζευτούν από μηχάνημα του δήμου, ωστόσο λόγω μιας βλάβης αυτό θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 16/12.

«Ξεβράστηκαν περίπου 10 πρόβατα, μόνο στην παραλία Ροβιάτας. Βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Ενημέρωσα τον δήμο Ήλιδας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χριστοφόρου και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έρθει μπουλντόζα για να τα μαζέψει από την παραλία.

Δεν είναι σύνηθες αυτό στην περιοχή μας. Πριν 2 – 3 χρόνια είχε ξεβραστεί μια αγελάδα. Τώρα, αν τα «έφερε» η θάλασσα από κάποιο άλλο σημείο ή ο χείμαρρος, αυτές τις μέρες με τις βροχές, δεν ξέρω. Μπορεί να τα παρέσυρε. Μπορεί να ψόφησαν και να τα πέταξαν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά.

Πάντως, δεν έχουν το ειδικό «σκουλαρίκι» πάνω τους, που θα φαίνονταν κάποια στοιχεία. Τίποτα…», δήλωσε την Τρίτη 15/12 στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος.

Πηγή: patrisnews.com

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...