Φρίκη στην Αυστραλία: Δεκάδες παιδιά σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης – 14 συλλήψεις (video)

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 14 άνδρες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας πρώην εργαζόμενος σε κέντρο παιδικής φροντίδας, για την παραγωγή και την ανταλλαγή υλικού κακοποίησης παιδιών μέσω ενός δικτύου στο ίντερνετ στην Αυστραλία και το εξωτερικό, ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/11) η αυστραλιανή αστυνομία. Η υπόθεση έχει προκαλέσει φρίκη και απασχολεί μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε συνεργασία με το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας. Αυτή οδήγησε στον εντοπισμό 46 θυμάτων (από 16 μηνών έως και 15 ετών) στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων 16 από ένα μόνο κέντρο παιδικής φροντίδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν δεσμούς με υπόπτους για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που βρέθηκαν σε διαδικτυακά φόρουμ στην Ευρώπη, την Ασία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Η αυστραλιανή αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε περαιτέρω συλλήψεις.

Οι 14 άνδρες συνελήφθησαν εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών από τις αυστραλιανές αρχές σε 44 άνδρες για την επεξεργασία και την παραγωγή υλικού παιδικής κακοποίησης έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έναν χρόνο.

Άλλες τρεις συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν και ύποπτοι στην Ευρώπη, την Ασία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Οι συλληφθέντες στην Αυστραλία αντιμετωπίζουν συνολικά πάνω από 800 κατηγορίες που αφορούν την εκμετάλλευση των παιδιών, μέχρι και κατηγορίες για κτηνοβασία.

Τα μέλη του κυκλώματος μοιράζονταν μέσω Διαδικτύου φωτογραφίες και βίντεο. Μία από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις αφορά έναν άνδρα 27 ετών που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό στη Νέα Νότια Ουαλία, ο οποίος είχε πρόσβαση σε 30 παιδιά. Αυτός βαρύνεται με πάνω από 300 αδικήματα, ενώ στα χέρια των Αρχών είναι και ένας συνεργός του, 22 ετών.

Οι συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα έρευνας των αυστραλιανών Αρχών που κράτησε ένα χρόνο, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν από τις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο είχε συλληφθεί σε πόλη κοντά στο Σίνδεϊ ένας άνδρας 30 ετών, ο οποίος βαρύνεται με 89 αδικήματα.

Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των φρικιαστικών υποθέσεων και να διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων. Μεταξύ τους είναι ένας ερασιτέχνης προπονητής ποδοσφαίρου, ένας ηλεκτρολόγος, υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ και ένας εργαζόμενος σε κέντρο για άτομα με αναπηρία.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...