Φρίκη στη Βρετανία: 30χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για τη δολοφονία οκτώ βρεφών

Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο με την είδηση πως νοσοκόμα βρίσκεται αντιμέτωπη με οκτώ κατηγορίες για δολοφονία και δέκα κατηγορίες για απόπειρες δολοφονίας, έπειτα από έρευνα για θανάτους μωρών σε μονάδα νεογνών του νοσοκομείου «Countess of Chester», σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η αστυνομία.

Πρόκειται για την Lucy Letby, η οποία είναι 30 ετών, και είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Warrington την Πέμπτη (12/11) για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσέσαϊρ. Η Letby συνελήφθη για τρίτη φορά την Τρίτη στο πλαίσιο έρευνας για το νοσοκομείο, η οποία ξεκίνησε το 2017.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», όλες οι κατηγορίες αφορούν στην περίοδο 2015-2016. Η Letby είχε αρχικά συλληφθεί από την αστυνομία του Τσέσαϊρ το 2018 μετά από μία αύξηση του αριθμού των θανάτων στο νοσοκομείο.

Η απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Τσέστερ που ήταν κάποτε το πρόσωπο σε εκστρατεία συγκέντρωσης τριών εκατομμυρίων βρετανικών λιρών και είχε επίσης εργαστεί σε νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, συνελήφθη εκ νέου για τα ίδια φερόμενα αδικήματα και το 2019 και πάλι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Μια εσωτερική έρευνα πραγματοποιήθηκε όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι μωρά που είχαν γεννηθεί πρόωρα πέθαναν μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια και ήταν ασυνήθιστα αδύνατο να επανέλθουν.

Όπως εξηγεί η «Daily Mail», η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τους θανάτους των βρεφών στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2017. Η έρευνα στη συνέχεια διευρύνθηκε για τους θανάτους 17 μωρών και 16 μη θανατηφόρων περιστατικών μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφού το νοσοκομείο εξέφρασε ανησυχίες για τον υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016 – ο οποίος λέγεται ότι είναι 10% υψηλότερος από τον μέσο όρο. Δύο μωρά είχαν πεθάνει σε αυτό το 2013, αλλά μέχρι το 2015 ο αριθμός είχε τετραπλασιαστεί σε οκτώ.

Μία έκθεση μάλιστα ανέφερε ότι τα βρέφη είχαν ασυνήθιστες κηλίδες στα χέρια και τα πόδια τους μετά το θάνατό τους. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να αποδειχθεί αιτία θανάτου και ζητήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση το 2017.

Μιλώντας μετά τη σύλληψή της 30χρονης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιουζ, δήλωσε:

«Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών και μη θανατηφόρων περιστατικών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ.

Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους και τις καταρρεύσεις. Τον Ιούλιο του 2018, μία επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο The Countess of Chester. Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Τον Ιούνιο του 2019, η επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά λόγω υποψίας για φόνοι σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών. Συνελήφθη επίσης σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών. Στις 10 Νοεμβρίου, ως μέρος των τρεχουσών ερευνών μας, η επαγγελματίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη ξανά για υποψία δολοφονίας σχετικά με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας εννέα μωρών».

(πληροφορίες από lawandorder.gr, Daily Mail)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...