«Φούσκωσε» ο Πηνειός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις – Πλημμύρισαν Θεσσαλονίκη και Σέρρες (video)

Προσπάθειες καταβάλλονται για απομάκρυνση του νερού και της λάσπης, που δημιουργούν προβλήματα στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, ύστερα από την βροχόπτωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το anexartitos.gr έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα και χωράφια. Οι δημότες κλήθηκαν να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο από την διασταύρωση Πατρικίου – Θερμών – Φλαμπούρου μέχρι και το Λιοντάρι της Αμφίπολης, καθώς η στάθμη του νερού έχει φτάσει στο δρόμο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η βροχή έπληξε όλη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προβλήματα κάπου αλλού, εκτός από την περιοχή της Βισαλτίας.

«Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου από το μεσημέρι και μετά, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αύριο το πρωί» ανέφερε ο κύριος Στεργιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θεσσαλονίκη

Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν και την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια». Σύμφωνα με το grtimes.gr λόγω της βροχόπτωσης, η κίνηση των αυτοκινήτων διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες, τόσο εντός πόλης, όσο και στην περιφερειακή οδό, χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ακόμα, το voria.gr αναφέρει πως σημειώθηκε υπερχείλιση του ρέματος της Τούμπας στην περιοχή Ανάχωμα, που βρίσκεται μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το μονοπάτι που υπάρχει στο σημείο, αλλά και μία μικρή πεζογέφυρα.

Θεσσαλία

Οι επιπτώσεις τις κακοκαιρίας έπληξαν και περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς στάθμη του ποταμού Πηνειού ανέβηκε σε αρκετά σημεία της Λάρισας μετά από την πολύωρη βροχόπτωση, όπως στο Αισθητικό Άλσος, στη ΔΕΥΑΛ, στο Κουτσόχερο και την Πηνειάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από την περιοχή:

Στο ύψος του Αισθητικού Άλσους

Στο ύψος της ΔΕΥΑΛ

Στην περιοχή του Κουτσόχερου

Στην περιοχή της Πηνειάδας

Φωτογραφίες: larissanet/grtimes.gr

Βίντεο: Facebook Μιχάλης Χατζήλαρης/grtimes.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...