«Φωτιές» άναψαν τα 12 μίλια στο Μαξίμου (video)

Η προ ημερών πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση επέκταση των 12 μιλίων στην Κρήτη όχι μόνο δεν ξεθωριάζει, αλλά παίρνει καθημερινά «πόντους». Ειδικά μετά την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Βουλή, που μίλησε για «εθνικισμό» και την τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή» στα 6 μίλια.

Ο Νίκος Δένδιας «άδειαζε» σιωπηρά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Παναγιώτης Πικραμένος τον «διόρθωσε με το γάντι.

Το όλο θέμα συζητείται όλο και περισσότερο εντός του Μεγάρου Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να ψάχνουν τρόπους να το ρίξουν στα… χαμηλά με τη βοήθεια, βεβαίως βεβαίως, κάποιων ΜΜΕ.   

Χρυσοχοΐδης: Χρησιμοποιείτε εθνικισμό για τα 12 μίλια

Σε μια προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για εθνικισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στο ζήτημα της επέκτασης των 12 μιλίων. «Χρησιμοποιείτε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό για τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παπά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων.

Ραγκούσης: Ή θα ανακαλέσει ο κ. Χρυσοχοΐδης ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ζήτησε ν’ ανακαλέσει τη φράση του ή σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τον αποπέμψει.

«Μετά την άκρως εμπρηστική τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη έχουν τεθεί μέσα στην αίθουσα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της ασφάλειας ζητήματα στα οποία θα αναφερθούμε όταν έρθει η ώρα να κάνουμε τις ομιλίες μας στη συνέχεια. Όμως σε αυτά που είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης υπήρξε και μία αναφορά η οποία έχει για κάθε έναν ο οποίος θέλει στοιχειώδη σχέση με τον καλώς εννοούμενο πατριωτισμό εγείρει μείζον θέμα για την κυβέρνηση στο σύνολό της. Ως γνωστόν η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια είναι ένα αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πατρίδας μας που απορρέει ρητώς από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Η τοποθέτηση του υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι αποτελεί εθνικισμό η επέκταση των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας στα 12 μίλια είναι μία τοποθέτηση η οποία αντιβαίνει τον πυρήνα την καρδιά της εθνικής στρατηγικής των εθνικών συμφερόντων των απαράγραπτων εθνικών δικαίων.

Θέτουμε λοιπόν επιτακτικά ρητώς και κατηγορηματικώς προ της ευθύνης του τον κ. Μητσοτάκη. Ή θα ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη ο κ. Χρυσοχοίδης για αυτή την αθλιότητα που ξεστόμισε, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στο σύνολό της αυτή τη βαριά ιστορική ευθύνη για αυτό το χωρίς προηγούμενο ιστορικό ατόπημα απέναντι στα εθνικά μας δίκαια. Γιατί αν φτάσουμε σε αυτή τη χώρα να ονομάζουμε εθνικισμό την άσκηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας, τότε δε θα πω κ. Πρόεδρε ότι αυτός είναι τελικώς ραγιαδισμός και δουλοπρέπεια. Θα πω ότι έτσι αυτή η πατρίδα δεν έχει αύριο».

Πικραμμένος: Έγινε παρεξήγηση

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, απαντώντας στον κ. Ραγκούση έκανε λόγο για παρεξήγηση: «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια όποτε η χώρα το κρίνει χρήσιμο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού, με εκπλήσσει αυτό το οποίο λέτε δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι ελέχθη» και συμπλήρωσε διευκρινιστικά:

«Να το επαναλάβω για να το καταλάβουν όλοι: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανένα Έλληνα και πολλώ μάλλον από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια. Δεύτερον: θεωρώ ότι ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης  δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό και προφανώς έχει γίνει παρεξήγηση»

Δένδιας: Δεν επαναλαμβάνω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι

Και ο Νίκος Δένδιας «άδειασε» τον κ. Χρυσοχοΐδη για τα όσα είπε σχετικά περί εθνικισμού και χωρικών υδάτων.«Δεν ήρθα εγώ εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε. Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του κόμματος επί της τοποθέτησής μου, να μην με προκαλούν επ΄ αυτού» ανέφερε με νόημα ο κ. Δένδιας αφού προηγούμενως ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να πάρει σαφή θέση και να αποδοκιμάσει τον κ. Χρυσοχοΐδη και τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...