Φοιτητές απέκλεισαν τις εισόδους του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι για το ν/σ του υπ. Παιδείας (video)

Σε αποκλεισμό των εισόδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης μέλη φοιτητικών συλλόγων του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και αφορά την λειτουργία των Πανεπιστημίων, την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, το όριο φοίτησης κ.α. Παράλληλα, ζητούν την επαναλειτουργία των σχολών με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Οι φοιτητές απέκλεισαν τις εισόδους της Παλιάς Φιλοσοφικής, της Εγνατίας στην Πρυτανεία, της Αγίου Δημητρίου και του Πολυτεχνείου.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν καλύπτει τις ανάγκες μας και ακόμα και αν περάσει θα μείνει στα χαρτιά», αναφέρουν μιλώντας στο GRTimes.gr.

Σημειώνεται ότι, οι φοιτητικοί σύλλογοι πρόκειται να συμμετέχουν αύριο σε δυο συλλαλητήρια και την Πέμπτη σε ένα ακόμα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις 13.00 και στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου και την Πέμπτη στις 13.00 στο ίδιο σημείο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...