Εξώδικα σε ΜΜΕ για τις καταγγελίες για βασανιστήρια – Διαψεύδει η ΕΛΑΣ

Εξώδικο προς το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» φέρεται να έστειλαν 22 αστυνομικοί, επειδή τα δύο μέσα δημοσιεύσαν την καταγγελία του Άρη Παπαζαχαρουδάκη για βασανισμό στη ΓΑΔΑ μετά τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Οι αστυνομικοί στο εξώδικό τους προειδοποιούν κιόλας τα δύο μέσα ότι αν δεν ανακαλέσουν για τα ρεπορτάζ θα τα πάνε στα δικαστήρια.

«Οι συγκεκριμένες θέσεις και αιτιάσεις σας μας προσβάλλουν χωρίς λόγο, αφίστανται παντελώς της πραγματικότητας, δεν έχουν την ελάχιστη σχέση με την δεοντολογία, την ελευθεροτυπία, το δημοσιογραφικό λειτούργημα και προπάντων τη δημοκρατία εν έτει 2021» σημειώνεται στο εξώδικο.

Παράλληλα γίνεται λόγος για «εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους».

«Η αναδημοσίευσή σας έχει μεταφερθεί και αναδημοσιευτεί με τη σειρά της σε πολλούς ηλεκτρονικούς ιστοτόπους ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσβάλλοντας, συκοφαντώντας, και εκθέτοντας μας αναίτια σε κίνδυνο ποινικής και πειθαρχικής δίωξης, ως εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους» ισχυρίζονται επίσης οι αστυνομικοί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Documento «την ώρα που η δημοκρατία μοιάζει να εκλείπει εξαιτίας –ανάμεσα σε άλλα – της αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης και την αλλεπάλληλη βίαιη καταστολή που δέχονται πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, η ΕΛΑΣ, το μέσο της επίτευξης του δόγματος νόμος και τάξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδιώκει τη φίμωση του Τύπου επικαλούμενη μάλιστα την… ελευθεροτυπία αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Είναι πλέον η ώρα της ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθεί για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας η οποία μάλιστα μεθοδεύεται χωρίς αιδώ στο όνομα της».

Από την πλευρά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι «το εξώδικο των υπηρετούντων στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ 22 αστυνομικών και η ολοκληρωμένη απάντηση από την εφημερίδα θα δημοσιευθούν στο φύλλο της Δευτέρας (22/3)…».

ΓΑΔΑ: Δε στείλαμε εμείς το εξώδικο

Από την πλευρά της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι δεν έστειλε η ίδια τα εξώδικα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πρόκειται για πρωτοβουλία των 22 αστυνομικών.

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα-αναρτήσεις σε ιστοσελίδα που αναφέρουν περί αποστολής εξώδικου από τη ΓΑΔΑ σε εφημερίδες, ανακοινώνεται ότι η ΓΑΔΑ ουδέποτε απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες και γενικά σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» σημειώνει η ΓΑΔΑ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...